Reklama

Reklama

Bez východiska

  • USA No Exit
Trailer 1

VOD (1)

V napínavém thrilleru Bez východiska uvízne mladá žena Darby Thorneová na cestě za nemocnou matkou ve vánici a je nucena zastavit na dálničním odpočívadle se skupinou neznámých lidí. Když v zaparkované dodávce narazí na unesenou dívku, musí bojovat o holý život, aby zjistila, kdo je únosce. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako pri väčšine podobných konkurenčných mysterióznych thrillerov, je prvá polovica (niekedy len tretina) zaujímavá, plná atmosféry, nečakaných zvratov a realistického zachytávania psychických pochodov. No Exit tomu nie je výnimkou. Ani nepísané pravidlá a klišé mi až tak nevadili. Bolo to nenútené a celkom to zaujalo a to sa vďaka môjmu prejedaniu kinematografiou často nedeje. Nuž ako to už býva a sám som to aj čakal, keď sa napínavá dráma začne meniť do akcie a násilia, snímka stráca dych, scenár logiku a moja mrzutosť vypláva na povrch. Ale musím uznať, že z tých mnohých sklamaných thrillerov je tento taký lepší priemer. Pekná kamera, minimalizmus jednej miestnosti s hŕstkou hercov potešil (aj keď dialógy nič moc) a uveriteľná zápletka neboli veru na zahodenie. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle filmy, v jádru sou sice jednoduché, ale umí překvapit a byť tenhle má jednoduchou zápletku, tak co se děje ve filmu, je ve výsledku originální. Máme tady hned několik verzí, co film nabízí, odhal únosce, pak nějaké to nahánění, následuje zabarikádování a pak klasická vybíjená. Herci hrají velice dobře, film má pár solidních zvratů a vyndavání hřebíků......to bylo tedy něco. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Naozaj je tento triler, ktorý o horor ani len nezavadil, veľmi príjemným prekvapením. V jeho priebehu asi každý príde na to že je spracovaním knižnej predlohy nakoľko v dnešnej dobe už máloktorý scénarista dokáže pripraviť príbeh ktorý by niečim prekvapil. Dobre natočené a podľa komentára Arsenala83 usudzujemže pozrieť ho o pol druhej v noci bolo výhodou, pretože aj zábery pri pobehovaní v lese bolo vidieť. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Slušivá thrillerová jednohubka, která by před deseti lety ještě plnila sály kin, zatímco dnes už je odsouzená k sežvýkání streaming cyklem "koukni – napiš na socky – zapomeň". Kniha je o dost lepší, naléhavější, nekompromisnější, dává víc prostoru na sžití s postavami (zejména Ashleyho filmová verze je o dost schematičtější a nudnější), ale v rámci možností to všechny kolonky plní správně. Film o důležitosti správně načasované lajny. 60 % ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepříliš náročný film typu někdo v místnosti je vrah s ochromující atmosférou! Proč nenáročný? Děj je spíše jednoduchý a hledání podezřelé osoby se vyřeší s překvapivou rychlostí. Dílo se tak náhle ubere úplně jiným směrem až je z toho vážně parádní psychologický thriller s velice výživným a místy dokonce až vtipným násilí. Snímek přímo srší originalitou a v několika situacích jsem byl výsledkem skutečně ohromen. Především závěr jsem si nepředstavitelně užíval a i když předešlé dění spíše nedosahovalo tak vysokých kvalit, já málem sáhl po pěti hvězdách. Pak mne však celkem zklamal náhlý happy end a s nim přišlo i emoční vystřízlivění. Nuž, konec alespoň vysvětluje ten na ČSFD uvedený mysteriózní žánr. Jinak by to nedávalo žádný smysl, neboť se tu nic nevysvětlitelného ani záhadného nestane (přičemž i to, na co narážím je teoreticky možné). 82% ()

Zajímavosti (1)

  • Natočeno podle knižní předlohy „No exit“ (v češtině vyšlo pod názvem „Není úniku“) od Taylor Adams. (Jamra)

Reklama

Reklama