Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 6

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (139)

Detak 

všechny recenze uživatele

Velice uvědomělá a pěkná pohádka, a to jak vizuálně, tak i příběhově. Milé, nevtíravé, a přitom opřené o závažná témata. V tomhle podporování dětí k vážení si své planety Disnymu opravdu moc fandim a má za to u mě u svých nových počinů vždy palec nahoru. Jen tak dál a možná lidstvo konečně překlene svou nenasytnost. (že by konečně inteligence a rozum překonaly svaly a krásu?) ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Pokud se odprostím od toho, že žena hlavní postavy je tmavé pleti, syn je gay a pes má tři nohy, tak mě tahle záležitost bavila. Divnosvět byl plný nápadů a barev. Nenudil jsem se od začátku do konce. Jsme od Pixaru zvyklý na propracovanější děj, ale i v jednoduchosti může být krása. Je to příjemná oddechovka na nedělní odpoledne. Také jsem se na to v neděli odpoledne díval... ()

Reklama

Vironey odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi líto dnešních dětí. Ve škole je agresivně indoktrinují šosáckým socialismem, solidárně všechny přibržďují k tomu nejslabšímu ve třídě (inkluze), vysvětlují jim, jak si vyrobit poruchu osobnosti (LGBT, gender) a už je ani neučí pořádně psát. Doma si místo trávení času s rodiči nechají vymývat mozečky telefonama/tabletama/laptopama/libovolným rakovinotvorným zářičem. Už jen ten fakt, že většina dětí si umí na telefonu zapnout hru dřív než umí číst, je podle mě dost alarmující. A do týhle mizérie jim pustíte tuhle naprostou a odpornou kokotinu, která jim zlikviduje i ty poslední dva neurony, který jim z odvařených mozečků ještě zbývají. Tady jim zábavnou a vybarvičkovanou formou vysvětlí, že mezirasové křížení je povinné, že homosexualita je stejně běžná jako heterosexualita - ba co víc, je lepší!, že kluci jsou zženštilý sračky (kromě gayů pochopitelně) a holky jsou ty nesilnější a nejschopnější. Ukáží jim, že jediná skutečně chlapská postava je zpátečnický xenofob a inherentní zlo soudobého patriarchátu, které je třeba zničit (nebo převychovat) a že ty hordy, který na nás útočí, jsou vlastně jen nepochopená jiná kultura (tady jakože imunitní systém), a tudíž jim musíme odpustit, nastavit druhou tvář a pomoct jim zničit to, co nám celou tu dobu tady pomáhalo prosperovat (protože to je metaforicky, ve filmu doslovně, rakovina). Divnosvět zde nabývá více významů. Hnus a bída, která by měla být trestná. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Jděte do 💩!!! Zastánci tradiční rodiny mají problém, protože hlavní postavy jsou: táta běloch - to je samozřejmě v pořádku, ale teď to začne - máma tmavší, syn gay, a ještě ke všemu mají handicapovaného (tří nohého) psa. Jednomu by z toho rupla cévka v hlavě. Ne, teď vážně. Lidi by se měli probudit. Je 21.století a i takové rodiny jsou. Takový lidé jsou. A že se to konečně ukazuje i ve filmech a seriálech? No hurá. Víte co bych já dal za to, kdybych jako malej viděl v Disneyho pohádce (nebo kdekoliv) že to, že se mi líbí kluci, je v pohodě? Ty vole!! Vzpamatujte se. Bylo to tam hezky podáno (jen že se mu líbí jeden kamarád) a ani se nějak nerozmazávalo a bralo se to jako obyčejná věc. Tak co je za problém? To děti z “tradičních rodin” nemůžou vědět, že kluk může mít rád kluka a holka holku? To je to první, co byste je měli učit. Toleranci k lidem. Toleranci k lásce. Hotovo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výtvarné pojetí postav sice bylo průměrné, ale zobrazený „objevený“ svět byl krásně fantazijní. Líbilo se mi i poselství a to včetně toho, že ve filmu není žádný záporák. Což v nějaké recenzi hodnotili jako nedostatek. Pro mě naopak tohle bylo velké plus, protože i když skutečně žádný padouch se zde nevyskytuje, tak i hodní nebo normální lidé se chovají tak, že to může padoušsky působit. A to ne nutně z nenávisti či jiného záměru, ale třeba z nevědomosti či špatně nasměrovaných dobrých úmyslů. Což asi potkáme v životě pravděpodobněji než nějakého mezivězdného vrahouna s kápí.____ Líbí se mi i to, že hlavní hrdina je mladičký gay a především to, že to nikdo neřeší, nikdo to nepovažuje za problém, je to samozřejmost. Řeší se maximálně, že se stydí svoji lásku oslovit, vyjádřit se. Nikoliv to, do koho se zamiloval. Což je velmi důležité. Protože už jsem viděla x filmů o comingoutu, o vyrovnávání se s homosexualitou, o přijetí rodinou nebo přáteli. Fajn. Ale už by to mohlo pomalu skončit s ukázat právě jako v tomhle filmu: není to žádný problém, nemusíš se s ničím vyrovnávat, je to normální a proto se kvůli tomu nemusíme nějak speciálně chovat. ______  Pointa příběhu je sice očekávatelná a docela patrná už dávno před koncem filmu, ale nevadí to, protože je hezká a pravdivá i pro náš „divnosvět.“ SHRNUTÍ: Jednoduché poselství filmu. Lidi mají obyvkle rádi jednoduchá poselství. Ale ne tohle. Protože to znamená, že oni sami by se museli začít chovat složitě. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Se sedmi hlasovými herci jde o nejmenší hlavní herecké obsazení v dosavadních disneyovkách. (Claw)
  • Producent Conli uviedol, že Gabrielle Union bola spočiatku napriek svojim skúsenostiam váhavá, či sa má zúčastniť, ale jej konečný výkon bol „ohromujúci“. (Arsenal83)
  • Dokončenie celého výrobného cyklu trvalo približne štyri roky. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama