Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tvůrci ikonického internetového seriálu sKORO NA mizině přichází s novým seriálem Liga mužské moudrosti, který je opět financován pouze z finančních příspěvků svých fanoušků. Tento útok na hyperkorektnost přinese nejen nové téma, ale i nové herce, jakými jsou například Michal Isteník, Eva Leinweberová či Tomáš Havlínek. Kreativní tým a Jiří Langmajer však i nadále zůstávají. Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

tereez odpad!

všechny recenze uživatele

To je až neuvěřitelný, kolik profláklejch tváří se upsalo k něčemu takovýmu. :D Četli scénář? A přišlo jim to jako dobrej nápad, však celej národ je pln idiotů, kteří budou hýkat nadšením z toho, že se někdo konečně strefuje do tý hYpErKoReKtNoSti? Protože kde bysme byli, kdybysme se třeba ženskejch ptali, jestli chtěj taky šukat? Úpadek civilizace toto, tak snad se šuká rovnou a bez otázek, Máňo, drž, hahaha! Celej první díl a deset minut z druhýho, víc nezvládnu a snižuju z jedný na odpad. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Satira na hyperkorektnost není špatná, ale musí se vydařit. Bohužel se to většinou nepovede a Liga mužské moudrosti je toho příkladem. Kolečkovi a Šimíčkovi patrně došly nápady, jelikož přinést něco takového po seriálech jako je Lajna nebo sKORO NA mizině je jednoduše úlet. Zkrátka je to prvoplánové, nevtipné a nekorektní se to snaží být na sílu. Ale abych zase nekřivdil úplně - nějaké vtipné momenty se nalézt dají (například Pavla Dostálová a její buzení Langmajera z kómatu). Jako nejvtipnější a zároveň nejzajímavější postavu seriálu považuji Táncoše, protože jeho styl mluvy, různé sociální experimenty a následná kandidatura jsou věci vážně humorné. |35%| ()

Reklama

Diego75 

všechny recenze uživatele

Sice velmi krátký seriál, ale dost povedený. Současnou extrémně korektní dobu a společnost se mu daří parodovat na jedničku. Není tu ani tolik zabijáckých kameňáků, ale spíše absurdní situace a ty rozhodně pobavit dovedou. Obdivuji Danielu Drtinovou, která dokázala, že je pro každou legraci. Největší zásluhu má však Petr Čtvrtníček jako nebinární soudce....tedy pardon, myslel jsem SOUDČE. Bylo jsem sitcomem velmi potěšeno a proto jsem mu dalo patřičné hodnocení. Děkuji, pane Skórko. Takový scénář by nevymyslel ani Karel Havlíček....ani Borovský. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu hodně slabý. Seriál založený pouze na nekorektnosti a ničem jiným. Vtipy tak na půl vtipný, nebo strašně tlačené, aby z toho vyplynulo, že je někdo kretén. O nic víc nejde a to se nechci tady bít ani za jeden charakter, protože jsem si nevšiml jediné, alespoň trochu normální postavy. Burani co křičí "Baník pičo", ženský co z nějakého důvodu hrajou loterii, jeden LGBTQ spasitel, ale nikdo, kdo by mi byl sympatický. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem (zejména ve srovnání se skvělým sKORO NA mizině) skoro neměl chuť koukat dál, ale dal jsem tomu šanci a nakonec to jako celek docela fungovalo. Je to v mnoha ohledech (opět zejména ve srovnání s přirozeným projevem herců divadla Mír) přitažené za vlasy a člověk musí přistoupit na to, že LMM je svým formátem blíže divadelní hře nebo sitcomu, tedy situace a hlášky jsou schématičtější, vykalkulovanější a nedá se příliš věřit tomu, že by se takhle chovali skuteční lidé. Ale má to své vtipné i dojemné momenty (a docela vydařený závěr) a je dobře, že se tu někdo nebojí dělat legraci z témat, která se v dnešní "slušné společnosti" probírají převážně s (někdy až nezdravou) vážností, aby se náhodou nějaký přecitlivělý jedinec necítil dotčen. Váhal jsem mezi slabšími 4 a silnějšími 3, nakonec nechávám 3, ale tvůrcům jsem přispěl (už jen za předchozí tvorbu a s nadějí, že příště zase přijdou s něčím ještě lepším). P.S.: SPD je pro mě nevolitelným tragikomickým panoptikem a k menšinám žádnou nenávist necítím - aneb tolik k předsudkům ohledně cílové skupiny tohohle seriálu (viz např. bart_ova recenze) ;) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Podobně jako v seriálu sKORO NA mizině (od r. 2020) můžeme na konci každé epizody vidět vstup režiséra, scenáristů nebo herců. (OJan)
  • O tom, jak se bude seriál vyvíjet, měli diváci možnost hlasovat prostřednictvím YouTube. (Diego75)
  • Seriál je financovaný výhradne len z finančných prostriedkov fanúšikov. (OJan)

Reklama

Reklama