Reklama

Reklama

Čuník

  • Španělsko Cerdita (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Kvôli svojej nadváhe je Sara (Laura Galán) terčom posmechu medzi svojimi rovesníkmi. Šikana dosiahne vrcholu, keď jej miestne dievčatá pri bazéne vezmú všetky veci a ona musí kráčať domov len v plavkách, čo je pre ňu kvôli nadrozmernej postave ponižujúce. Po ceste narazí na tajomnú dodávku, v ktorej sú tri dievčatá, ktoré jej práve ublížili. Nie sú však samé, pretože vodičom je neznámy psychopat s vražednými chúťkami. (Marceloo)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (82)

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Drsná óda na fetšejmink, aneb i prasata jsou jenom lidi. Príma prostředí maloměsta a tomu odpovídající mezilidské vztahy, kde krom klidu a lidské pokory kvete i prohnilá zášť a škodolibost. Hlavní hérečka to ustála (vlastně dost hbitě uběhala, ať to zní sebevíc podivně) bravurně a obdivuju její odvahu takovou roli akceptovat a jít se vším všudy na odiv pokřivenému obecenstvu, jež podobné tituly vyhledává. Tři hvězdy + jedna navíc do foroty za odvahu řeznické dcérky. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom originálny námet, ktorého kvalitu znižuje slabší rozbeh a nedotiahnutý záver. Vzťah medzi vrahom a Sarou mohol byť viac prepracovaný. Takto jej finálne rozhodnutie nedávalo úplne zmysel. Chápem, že sa to v hrdinke bilo, ale aj tak k tomuto činu mohla viesť prepracovanejšia príbehová nadstavba. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela hezké cvičení na téma "šikanovaný čuník neumí chodit v běžných sociálních interakcích, natož v těch extrémně vypjatých". Jen je teda škoda, že má film nakročeno hned do několika směrů a nakonec nedojde nikam. SPOILER - nadsázky málo, slasher ani exploitation se nekonají, dramaticky jedeme tak na půl plynu a napětí ředí předzvěst úchylného bizáru, který vlastně taky nedorazí... prostě pořád nic, dokud se situace skrz uřvané finále nepřelije v závěrečné titulky. Poněkud zvrácené sympatie však zůstávají právě díky ústřednímu motivu. Když do zdánlivě přehledných mantinelů nainstaluješ místo upištěné sexbomby nevyzpytatelnou zamindrákovanou asociálku (z níž má rozhozená mířidla i ústřední gauner), máš na chvilku vyhráno. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako krátkometrážny kúsok to predsa len dopadlo o niečo lepšie, ale celovečerné spracovanie si tento námet určite zaslúžil, aj keď nakoniec to teda nie je žiadna sláva. V každom prípade ten spomínaný americký dabing tomu vôbec nepridal a aj keď som miestami zvažoval aj 4* chuť na ňu prešla po liberálnej vsuvke s masturbujúcou Sárou na ktorú sa z detstkej izby nepozerá na stene zavesená Ariana Grande Hotel Budapešť ale socha Panny Márie...Tak tá trauma liberálnehzo odpadu z kresťanstva je neuveriteľná, ale sebavedomá liberálna pička Carlota Pereda má predsa len svoju tupú hlavičku rada na pleciach a tak spomínaná rodinka pre istotu nebola moslimácka...ljaj, ale potom by nemohla ani chodiť plávať obnažená, nemohli by ju šikanovať, nevolali by ju prasiatko a vlastne by liberálna chudera nemala čo natočiť a naďalej by chodila na podpisy na úrad práce... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller z poměrně drsného světa. U něhož se mi především líbil vývoj vztahu našeho Čuníka a tajemného násilníka. Bohužel však příběh nemá až tak moc co nabídnout a pravděpodobně měl zůstat spíše u krátkometrážního filmu. Navíc konec, ve kterém se prasátko vzdalo pomsty, mohl být také mnohem propracovanější a hlavně mohl vykoupit celou řadu předešlých nedokonalostí. To sice nevyšlo, ale i tak jsem si to celkem užil. Jen je trochu divné, že vybrali tak starou herečku do role nezletilé školačky, copak v dnešní době není dost tlustých děcek? Je to velice úsměvné. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v obci Villanueva de la Vera (Španielsko). Natáčacie obdobie trvalo od 17. júna do 29. júla 2021. (Arsenal83)
  • Scenáristka a režisérka filmu Carlota Pereda: "Tento film som napísala, aby som čelila svojmu vlastnému strachu. Strachu zo skutočného života. Pretože byť tínedžerkou môže byť desivé." (Arsenal83)

Reklama

Reklama