Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebezpečnou výpravu do neprostupné džungle na úpatí konžské sopky Mukenko se vydává pestrá společnost, v níž má téměř každý svůj vlastní skrytý cíl. Mladý vědec chce vypustit do přírody gorilí Samičku, energická elitní zaměstnankyně telekomunikačního magnáta hledá pro svého šéfa superčistý diamant a rumunský dobrodruh chce najít bohatství ve starobylém městě Zinj, postaveném u legendárních diamantových dolů krále Šalamouna. Překážkou strastiplné cestě k vytouženému cíli je nejen neprostupná džungle, ale i občanská válka, jež v zemi vypukla. Na místě pak výpravu čekají potíže s vraždícími opicemi i ohrožení náhle probuzenou sopkou... Dobrodružný snímek Kongo, natočený podle románového bestselleru Michaela Crichtona, patří mezi snímky, odvozující komerční úspěch od zručného využití osvědčených prvků a témat. Ve filmu Franka Marshalla se tak vedle sebe objevuje africká džungle se vzácnými horskými gorilami, futuristická technika a bájné diamantové doly krále Šalamouna, střežené kmenem vraždících opic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Táto dobrodružná výprava do africkej divočiny sa mi moc nepáčila. Návrat hnusnej gorily späť do volnej prírody a ani honba za skrytým pokladom kráľa Šalamúna, ktorý strážia akési agresívne, šedivé opice, ma vôbec nedokázali zaujať. Herecké obsadenie mi bolo sympatické asi tak ako tá zavšivená gorila. Keby tam bola aspoň nejaká pekná, mladá herečka, ale ani toho som sa nedočkal. Nabudúce sa tomuto "Kongu" radšej širokým oblúkom vyhnem. ** ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Půvabně čistokrevná postmoderna vábí akčním spádem, směsicí nápadů i žánrů a dobrodružnou zápletkou v ještě nekorektní Africe. Na druhé straně jí bolestně škodí amatérské herecké výkony, prohazování archetypálních rolí (pečující vědec proti drsné doktorce) a emočně ploché odbočky s gorilou. Docela by mne zajímalo, co to Crichton vlastně původně napsal. ()

Reklama

Elin 

všechny recenze uživatele

První film na motivy románu Michalela Crichtona po Jurském parku co jsem viděl. A možná proto jsem od něj očekával víc. Jinak to není úplně špatný film. Nechybí zde napětí, akce a následný happy-end. Lidožravé opice jsou respektabilní (zvláště pro jejich oblíbenou kratochvíli oddělovat lidem hlavu od trupu holýma rukama). Nudit se nebudete, ale žádné: "týýýýjoo" z vás taky nevyjde. ()

Markeee 

všechny recenze uživatele

Toto bol taký menší klenot môjho detstva, než prišli na scénu Jurské parky. Film som si opäť pozrel s odstupom minimálne viac ako 15 rokov a musím povedať, že na tú dobu mal viac než priemerné efekty, ktoré sa nestratia ani v dnešnej dobe CGI. Taktiež sa mi páčila celková atmosféra nepokojnej strednej Afriky a vôbec námet vraždiacich goríl, za mňa klasika, ktorá neomrzí a ideálny film na nedeľné poobedie :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Pane Homolka! Co vy tady děláte, vy hajzle?" Knihu jsem nečetl a v době premiéry na mě Kongo dojem moc neudělalo. Ale s odstupem času mi to přijde jako příjemné dobrodružství v africké džungli se sympatickým hereckým ansámblem, mixující pátrání po legendárních ztracených městech s moderními technologiemi a výzkumem goril. Do žánrové klasiky tomu ale pořád něco chybí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Postava doktora Petera Elliota, specialisty na primáty, je do značné míry inspirována skutečným Peterem Elliotem, který je profesionálním cvičitelem opic, jehož svěřenci se často objevují ve filmech, včetně tohoto. (Kroup4)
  • Bruce Campbell se neúspěšně ucházel o roli doktora Elliota. Objevil se ale v menší roli Charlese Travise. (Kroup4)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama