Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tenhle britcom (81%?!) těšil, ale z výsledku moc radost nemám. Najdou se velmi vtipné momenty a sympatické postavy (Mark Heap je borec!). První série je nicméně strašlivě "rozpadlá". Je v ní příliš mnoho nesouvisejících wtf momentů a dost často postrádají jednotlivé epizody nějaké vyvrcholení. Možná, že šlo o tvůrčí záměr, ale mě to fakt příliš nesedlo. Druhá série je o poznání přístupnější a za mě i celkově lepší (a přinutila mě uvažovat o 4. hvězdě). Bohužel to končí příliš rychle a celkový dojem tak vylepšit nestačí. Pro fanoušky Pegga, Frosta a Wrighta je to však povinnost. Lepší 3*. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Fajn záležitost a......to je všechno. Spaced jsem shlédl hlavně díky triu Pegg, Frost a Wright, neboť jejich práci obdivuji, tudíž jsem byl zvědav na jejich legendární seriál. Jenomže narozdíl od jejich celovečerních filmů je Spaced značně nevyrovnané. Všehovšudy se mi vyloženě líbily dva, maximálně tři díly, což ze čtrnácti epizod není moc. Zbytek dílů mě jako celky příliš nezaujaly a pobavili jen občas některé momenty. Naštěstí jsou všichni herci fajn a drží seriál nad vodou, ale co se děje a zpracování týče, moc mi to nesedlo. Spousta až příliš vyhrocených scén bylo spíše trapných a některé střihové a kamerové fígle byly dobré leda tak na rozbolení hlavy. Navíc v můj neprospěch hovoří fakt, že popkulturou nejsem tak sečtělý, jako tvůrci, tudíž jsem nepochybně neodhalil všechny odkazy. Každopádně pro mě, jako obyčejného, nenáročného diváka Spaced příliš není. Ačkoliv se po slabém začátku s každou epizodou tvůrci zlepšují, stále to v celku nestačí na víc, než na příjemné tři hvězdy. ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

Aj napriek ťažkopádnemu začiatku som si Spaced dokázal obľúbiť, ale pravdu povediac to už bola dané dávno dopredu. Predsa len kombinácia Pegg + Wright funguje úžasne v súčastnosti tak prečo by nemala fungovať pri začiatkoch tejto spolupráce. Spaced je veľmi pohodový seriál, s kopou odkazov, nenúteným humorom, fajn postavami, stvorený na taký príjemný relax. Na škodu je to že to má len dve série, pretože si myslím že tam bol ukrytý veľký potenciál a mal by veľa čo ponúknuť. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj názor: 2. série mnohem lepší než ta 1. a jsem rád, že jsem tomuhle seriálu dal ještě šanci. Průměrné hodnocení: 1. série: 3.2/5; 2. série: 4.3/5. || Nejoblíbenější epizody: s02e04, 05 a 07. Po shlédnutí všech epizod bych si přál další - škoda, že jich je jen 14. Tenhle britcom není geniální jako jiné sit(brit)comy, není plný geniálních hlášek a nesnaží se vycucnout vtip z každé situace, ale na druhou řadu se mi příjemně dívalo, postavy se tak nějak "usadily" a já si je oblíbil a bavil se u každé epizody. Bohužel podle spousty komentů zde na csfd zjišťuji, že mnoho lidí tenhle seriál vzdalo hned po pár epizodách či 1. řadě. Jejich minus. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu je fakt nutný dát trochu víc času a nezavrhovat ho hned po prvním nebo druhým dílu, který sice nejsou špatný, ale rozhodně nedokážou nějakým větším způsobem zaujmout nebo okouzlit a zvyknout si na ten styl jakým to je točený taky neni hned. Ale pak Spaced nabídne fakt geniální zábavu se skvělým Simonem Peggem, Jessicou Hynes a s jednoznačně nejlepší postavou ve filmu MIkem stvárněnou Nickem Forstem a ještě s milionem odkazů na všemožný filmy od nejznáměnjších pecek jako Pulp Fiction nebo Terminátor až po úplně neznámý filmy. Což ale může být možná pro někoho docela problém, protože bez skoro dokonalý znalosti všemožnejch známejch i neznámejch filmů si rozhodně tenhle seriál tak neužijete, já sám sem tak o 50% vtípků přišel, bych tak odhad a to můžu tvrdit jen o druhý serii, kde se naštěstí pokaždý ukazuje na jakej film se má člověk zaměřit a jak pochopit scénku, netroufám si ani odhadnout, kolik sem toho nepochopil v první sérii. Je docela škoda, že seriál má jen 14 dílů rozdělenejch do 2 serií a to ještě obě série maj hodně pomalej rozjezd, takže opravdu vrcholy seriálu jsou v každý sérii tak 2-3 díly ze 7, což moc neni a končí to ve chvíli, kdy se to zrovna nejvíc rozjíždí, ale pobavil sem se skvěle. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)
  • Edgar Wright nebyl nadšen obsazením Nicka Frosta do rola Mika, protože Frost tou dobou pracoval jako barman a s herectvím neměl zkušenosti. Postavu Mika si vymyslel sám Frost. (HellFire)

Reklama

Reklama