Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dzin01 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si tenhle povídkový film půjčil na VHS a naprosto mě uchvátil. Dá se říci, že definoval žánr animovaného filmu pro dospělé. Protože tady je všechno. Každá z povídek je trochu jiná a přitom jsou si docela podobné. Hlavně se mi líbí poslední a to nejed "fešnou ženou" v hlavní roli, ale netradiční kombinací scifi a fantasy. Což se ostatně prolíná celým filmem. Vím, že to není Marvel, ale to není na škodu. :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Milovníci časopisu HEAVY METAL a dobré tvrdé muziky považují tento kousek za legendární. Tato směsice scifi-fantasy-hororové podívané obsahuje několik příběhů, které ovšem mají velmi kolísavou kvalitu. První a poslední příběh je asi nejlepší. Na přelomu 70-80.let to vážně musela být pecka, ale v dnešní době už je animace dost zastaralá a ne každému se bude líbit. Přiznám se, že osobně se mi na tom všem líbila hlavně ta hudba. Kapely jako Nazareth, Black Sabbath či Cheap Trick poslouchá fotřík dodnes, takže i já byl odkojený touhle hudbou. Elmer Bernstein jí „poskládal“ opravdu dobře. Většinou upřednostňuju japonské anime, ale tak nepohrdnu ani kanadským– násilí, černý humor, sex a solidní muzika, prostě musí být…70% ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal jsem nesledoval, protoze v dobe vzniku casopisu (a potazmo filmu) jsem byl jeste na houbach. Nicmene jednotlivy pribehy mi prisly cool i ted - noirovka s taxikarem, zombies behem 2. svetovy, DEN nebo Taarna. Proste krome dvou pribehu (Kapitan podvodnik + mrdani s robotem) to bylo dobry a graficky zpracovani nasili a nudity tomu slouzi hezky na cti. A samozrejme kulervouci soundtrack navrch. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vynikající první noirová povídka mě připoutala k obrazovce a umožnila mi snadno překousnourt na dnešní poměry dost nevábnou a hůře stravitelnou kresbu. Dalčí povídky měly podle mého názoru už klesající tendenci a dost nudily. Vcelku netypický soundtrack se hodí až nečekaně dobře a otevřené zpracování násilí a erotiky taky potěší. Hlavním plusem však zůstává jistá cyničnost povídek a ne vždycky přítomný "happyend". Podobné prvky se totiž v (mimojaponských) kreslených filmech jen tak nevidí. Jak tu už někdo výstižně podotkl - vidět to tak v patnácti, tak hodnotím výše. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • První scénou z filmu, kdy raketoplán vypustí vůz s řidičem ve skafandru, se nechal silně inspirovat Elon Musk, když dosáhl v podstatě toho samého se svou Teslou a neživým řidičem. (Bertramm)
  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama