Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Už dlouho mě nenaplnil nějaký film tak dobrou náladou, jako tohle dílko. Nechápu, že jsem to ještě neviděl v TV a musel to sehnat jinak - protože ten film je kouzelný - od písniček (Suddenly Seymor je prostě náádherná), dvojici loserů Rick Moranis a Ellen Greene budete fandit od začátku, menší roličky Steva Martina, Billa Murraye a Johna Candyho jsou bezchybné a všemu kraluje sprostá, hláškují a nenažraná (a mimochodem perfektně vytvořená, kam se hrabe Adéla) Audrey II. Parádní film. EDIT: I když po 7 letech už zdaleka nevěřím na pohádky o šťastných koncích pro loosery a nedokážu se do toho filmu tolik vžít, stále se jedná o bezva záležitost a ty písničky laděné do všech stylů 50-60. let jsou neskutečné. A jeden parádní odkaz - trojice sudiček/zpěvaček se jmény Chiffon, Crystal a Ronette odkazují na nejslavnější vokální dívčí skupiny počátku 60. let. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu čest vidět i hranou českou verzi. Jaké bylo milé překvapení, když jsem se dočkal některých nových písní a některé filmové ubyly. Zde je však potřeba hodnotit čistě film - ten jsem viděl v jeho prodloužené verzi s "neveselým" koncem, který ale nechápu, jak si někdo dovolil dříve vystřihnout. Něco tak absurdně béčkového se vidí ne moc často a nikdy toho nebude dost. Zahrané je to kvalitně a kulisy vzorně dokreslují pocit "downtown"u. Hudebně je to 'hit and miss', které jen tak tak převažuje na tu dobrou stranu, ať už to je úvodních několik čísel, dojemná parodie na americký sen od Audrey 1 nebo Orinovo sólo. Filmová Audrey II však té jevištní nesahá ani po kořeny. Co se týče kultovních amerických filmových muzikálů se slovem horror v názvu, tak jasně dominuje The Rocky Horror Picture Show . ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Muzikál z roku raz dva (nebuď drzá, jo? Je to o rok mladší než já..), který vás potěší naivními, ale příjemnými songy, kde jde přímo cítit, že si protagonisté dělají legraci sami ze sebe, v čele s šíleným sadistou- zubařem Stevem Martinem. Asi nejvíc se mi líbila ta část, kde dostal prostor pro vyprávění svého životního příběhu a kdy mu do ordinace dobrovolně naklusal nadšený masochista Bill Murray. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nemusím, teda až na výnimky (napr. Grease), ale tento filmík mi prišiel ako celkom milá sranda o mäsožravej rastline z vesmíru. Na pozadí tejto dejovej linky sa odhráva love story medzi nesmelým zakrslým predavačom v kvetinárstve a jeho kolegyňou, ktorá však chodí so sadistickým zubárom v grotesknom prevedení Steva Martina s čiernymi vlasmi alá Elvis a s Harleyom:) Príbeh posúvajú ďalej aj muzikálne výstupy, ktorých je tu celkom dosť. Niektoré pesničky sú chytľavé, niektoré menej...taký priemer. Rastlinka (Audry II.) je urobená celkom schopne prihliadnuc na vek a nekazí dojem. Za pozornosť stoja aj vtipné cameo roličky Jamesa Belushiho, Johna Candyho, ale najmä Billa Murraya v úlohe sadomasochistického pacienta:):):) Nie je to síce nič, čo by som si pozrel dvakrát, ale na jeden večer celkom príjemné aj pre nemuzikálových ľudí ako ja:) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejlepší komedie Franka Oze, parodující horrory a muzikály, což je zvláštní kombinace, ale s tímhle příběhem to kupodivu vychází. V rozsahem malé excentrické roli uvidíte Steva Martina jako sadistického zubaře a jeho píseň "I am your dentist" je opravdu skvělá, stejně jako scéna s masochistickým pacientem (Bill Murray). Ale, jak už bylo napsáno, skutečnou hvězdou tohoto filmu není Rick Moranis ani Ellen Greenová, ale masožravá rostlina Audrey II. 90 % ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Ellen Green je jedinou členkou divadelní verze filmu, která si ve filmu zahraje. (HellFire)
  • Loutkaři, jež navrhli a ovládali Audrey II, pochází ze společnosti Jima Hensona (který stál za zrodem Mupetů). (HellFire)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama