Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║ Tržby USA $64,267,657║ Tržby Celosvetovo $109,067,657▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Taká skoro čierna komédia, melodrama ušitá priamo pre Hanksa, ktorý v úlohe zadumaného dôchodcu dominuje a svojím odporom ku všetkým si nakoniec aj tak získa sympatie. Taká variácia na Eastwoodové Gran Torino. /70%/ ()

slord 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som mal iba skopírovať recenziu, ktorú napísal užívateľ CARNIFEX. V poslednej dobe naozaj vidím takmer v každom americkom filme tú už naozaj otravnú a vzhľadom na kvóty aj povinnú!! ohľaduplnosť k menšinám, iným rasám, náboženstvám, LGBT+-x: a neviem čoho ešte... Mnohé zachraňuje Hanks a jeho postava, ale postava transgendera je tá, pri ktorej sa určite mnohí pozastavia a v duchu vás popadne myšlienka, že ten je tu akosi nasilu, niečo naviac čo film určite nepotreboval. Tým nechcem naznačiť, že mi ho ako človeka nebolo ľúto, len na mňa prosím netlačte!! Každý sa rozhodneme sám, či a ako vnímame týchto ľudí. Hudba T Newmana spĺňa presne to, čo od neho očakávame, no nič naviac a tak je to vlastne s celým filmom. Fajn na pozretie, ale žiadna bomba to nie je. Švédsky originál som nevidel. 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizka od Backmana je genialni, asi to nejlepsi, co kdy napsal, film je samozrejme oproti ni znacne osekanej, ale i tak je to parada. Clovek samozrejme musi pristoupit na fakt, ze tu mame komedialne dojemny dramo o morousovi, co se samozrejme polepsi, dejove film nijak neprekvapi a cely je to ve svy podstate jen sled scenek s par hercema v jedny ulici, ale je to proste tak dobre natoceny, vtipy jsou skvely a ta dramaticka linka takova nevtirava, ze jsem se bavil od zacatku do konce. Navic tu jsou super herci v cele s tradicne dokonalym Hanksem, tentokrat v lehce odlisny roli oproti jeho tradicnim dobrakum. Ja se bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Totální jackpot a za mě ještě lepší a údernější než všemi vyzdvihovaná Velryba. A Man Called Otto je neskutečně citlivé drama kombinující feelgood žánr s perfektním každodenním humorem a na druhé straně přidávající dojemný až rozplakávající prvek smutku a cynismu. Když má film být zábavný, je zábavný, a když má citově udeřit, dokáže i tohle. Ovšem musím vychválit nejen Toma Hankse (který je opravdu stoprocentní i na svůj věk a role mrzutého staříka se zhostil skvěle), ale především Marianu Treviňo, která svoji roli ujeté přistěhovalkyně zahrála prostě perfektně a málokdy se mi stává, že bych někomu roli takhle sežral a chtěl ho vidět na plátně znovu. V závěru jsem si i já pěkně pobrečel a to také není v dnešních "dramatech" samozřejmostí. Bezchybná, citlivá a hlavně ve všech směrech výborná pecka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)

Reklama

Reklama