Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mŕtvy muž kráča ulicami a prenasleduje svoju korisť. Ovláda ho šialený vedec, kedysi slúžiaci nacistom, ktorý tak pomáha americkému gangstrovi v exile vrátiť sa k moci.  Pred mnohými rokmi gangstra Franka Buchanana (Michael Granger) deportovali do rodného Talianska vedúce osobnosti súdnej moci a súperiaci gangstri, ktorí naňho donášali. V Európe sa zoznámil s vedcom Wilhelmom Steiggom (Gregory Gaye), ktorý zdokonalil metódu oživovania mŕtvych ľudí a ovládania ich správania prostredníctvom zvukových povelov. Buchanan zmanipuluje Steiggove pokusy a využije jeho technológiu za účelom pomsty svojím nepriateľom. Bohužiaľ, vedľajším produktom pokusov je otrava rádioaktívnymi látkami, čo Buchananovi nepriatelia vyzbrojení Geigerov-Müllerovým počítačom využijú na vypátranie miesta, kde spriada svoje vražedné plány. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: PŘICHÁZÍ Z HROBU!!! MRTVÝ MUŽ KRÁČÍ ULICEMI, VYSLEDOVAT SVOJÍ KOŘIST!!! TAK DĚSIVÉ, ŽE POUZE KŘIK MůŽE POPSAT TU HRůZU!!! ZDE JE HORROR, KTERÝ SE MůŽE STÁT…..I VÁM!!!____Bráno optikou diváka té doby, nutno říci, že tohle za mořem tak populární hororové béčko dostává i dnes své pověsti. V době, kdy byl film nasazen do kin, se v cenzorských a diváckých kruzích řešilo vzrůstající násilí, ukazované ve filmech a právě tento byl demonstrován jako odstrašující příklad, z čehož si proslulý producent Sam Katzman příliš velkou hlavu nedělal. Zabití – napočítal jsem jich tu celkem sedm – jsou na dnešní dobu snímány decentně, spíše náznakem, či prostřednictvím stínu. Uškrcení, dvojí ubodání, zabití silným úderem pěsti, zlomení páteře (za doprovodu pěkně naturalistického křupnutí) - to vše dnes otrlého diváka nevyděsí, ale ve své době muselo způsobit pozdvižení. Nástin děje je správně pulpový – gangster za pomocí německého doktora unáší lidi, transplantuje jim půlku mozku a dosadí místo ní zařízení, skrze které člověka ovládá na dálku jako loutku a ten plní jemu určené „poslání“ – zabíjí nepohodlné lidi. Guilty pleasure je to zejména v poslední třetině, kdy se děj vyhrotí, navíc pro mě osobně je vždy potěšením vidět mého oblíbeného charismatika, tehdejší hvězdu béčkových sci-fi a hororů Richarda Denninga. Natočeno je to místama i docela vynalézavě a nápaditě, zkrátka a dobře, nemám si zde na co stěžovat :o) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Žánrově bych to zařadil někde mezi krimi/Sci-Fi a horor. Když nebudu brát v potaz logiku filmu tak i příběhově mi to přišlo slabší a moc mě to nezaujalo. Většinu stopáže mě to spíš nudilo. Nejzábavnější mi přišla až poslední třetina filmu. V podstatě tu máme oživené mrtvé lidi kteří na základě hlasových povelů(i na dálku) co jim řeknete. 2hvězdy. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvý zo zombie filmov, ktoré sa v 50. rokoch zaoberali všemožnými inváziami z vesmíru a oživovaním mŕtvych atómovou energiou. Najobľúbenejšia téma u mladého publika, ktoré v drive-inoch spoznávalo skôr anatómiu ľudského tela, než (ne)kvalitné filmové umenie. Tento film je viac kriminálkou než hororom a v podstate je to návrat k zombie kriminálkam z druhej polovice 30. rokov. Príbeh tohto kúsku celkom slušne odsýpa a jediné čo ho zráža sú zrejme pokusy o akciu, ktoré sa dnes s vážnosťou veľmi ťažko pozerajú. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se podle názvu těšil na nechutně béčkové monster movie, ale ani tak nejsem zklamán. Dějově toto levné hororové sci-fi připomínalo obdobné "zombie" experimenty šílených vědců, které hrával Boris Karloff, někde ze třicátých let, že šlo o modernější provedení, o tom přesvědčí zábavné způsoby smrti, co by dřív neprošly (můj favorit je zlomení člověka někde v páteři, i když to nebylo vidět pořádně, jen stíny na stěně). I když atmosféru jsem necítil nijakou a s dějem se zbytečně stupňuje ukecanost, závěrečný souboj mezi policisty oživlými mrtvými je tak nádherně a nesmyslně zábavný, až si ho člověk přes zjevnou pitomost dosyta užije. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok, s príšerným názvom "Netvor s atomovým mozgom", nie je vôbec zle natočený, čo sa týka jeho filmového spracovania. Až na to zbabrané finále, je to taký dobový priemer. Ale príbeh o zombie na nukleárny pohon, ktoré na slovo poslúchajú svojho stvoriteľa, sa mi zdal mimoriadne nudný. Rovnako ako aj celé ladenie tohto filmu do akéhosi krimi-horroru. * ()

Reklama

Reklama