Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Stacy Keach a oprsklá mlaďičká Jamie Lee Curtis čmuchají kolem místního masového vraha stopařek. Téměř celý film se odehrává v kamionu nebo na cestě. Je to takové thrillerové pátrání a běhání za vrahem. Stále mu dýchají za zády nebo se mu dívají do očí. Začátek a několik scén se mi líbilo, ale převážně se jedná o klidný film, který se utápí ve své normálnosti. Ta normálnost je příjemná, ale film se neposouvá a negraduje silou, kterou od takového filmu očekáváte. Nějak nechápu, proč nedotáhli tu strašidelnost do konce (efekty a nápady zajímavé). Je to nedokončené, jako přiškrcené. Zamrzí, protože rozjezd a postavy byly zajímavé. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silniční hry jsou fajn hlavně díky pohodovému scénáři a sympatickému Keachovi v hlavní roli samomluvou trpícího tiráka, který při křižování australskou pustinou padne na stopu sériového vraha žen. Roadthrillerovou notu ale začne film tvrdit až v druhé polovině a Jamie Lee Curtis si užijeme jen asi půl hodiny. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Road games je slušný thriller od protinožců, který se může brát stejně dobře jak mírnější ozploitation, tak drsnější road movie. Kdysi běžely v noci na nově. Moc dobře si to pamatuju, byl jsem ještě prcek a totálně mě to vyděsilo. Film pojednává o řidiči kamionu, co začne stavět teorii, že řidič dodávky, na kterou stále naráží, je hledaným sériovým vrahem... Dneska už to samozřejmě tak strašlivě nevyzní, přesto to má svoje chvíle. Jak napínavé, tak i ty vtipné. Posledních 30 minut je docela našlapaných (scénu v přívěsu jsem si pamatoval do dneška), ale nesmim se pozastavovat nad logikou většiny osazenstva, zvláště policistů. Stacy Keach alias Sledge Hammer jako řidič trucku je sympaťák a krásná stopařka Jamie Lee Curtis je ....... je prostě Jamie Lee Curtis :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek mě dost chytl, ale pak mě to kvůli neujasněnosti stylu přestávalo bavit čím dál tím víc. V jednu chvíli je to vyloženě své, pak se to zase strašně snaží o Hitchcocka, pak je to zase komedie... A dohromady to moc nefunguje, i přes nemalý počet povedených scén. Konec taky nic nezachránil, protože byl poněkud přehnaný. Także to u mě dopadlo celkem průměrně, i přes všechny klady, Austrálii a Jamie Lee Curtis. Ale možná to je taky tím, že jsem od toho čekal něco úplně jiného - předobraz kultovního Stopaře. Místo toho jsem dostal "pohodový" thriller, u kterého je to hororové označení krapet diskutabilní - i když pár nočních můr hlavní postavy způsobených nedostatkem spánku mělo dost do sebe a navíc tu je jeden z nejpřekvapivějších jumpscarů, co jsem kdy viděl. Je jeden, naštěstí, ale použitý je skutečně skvěle. 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý Stacy Keach a neméně výborný Jamie Lee Curtis ve filmu, kde jde hlavně o cestu a o jedno auto, které řidič náklaďáku pořád potkává. Gradující napětí není tak skvělé jako v případě takového "Duelu", ale o to je tenhle snímek akčnější a hlavně má skvělé hlášky, které stojí na hlavní postavě a jeho společnici. Austrálie mě dostává. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama