Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +snad jen Erika Christensen a nějaké ty haluze -nezáživné, zvláštní příběh/// Velice podivný film, který až na konci vyřkne poselství. Bylo zde pár dobrých nápadů, které mě udrželi tak tak pří vědomí. Jinak je to slabota. Kdyby vás to zajímalo film je o smrti, ale není to žádná vyvražďovačka, spíše takový psychothriller. Navíc Erika Christensen měla málo prostoru. Takže v tomto případě není opravdu o co stát./// Celkem 47%/// ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povídka je lepší. To bez debaty, ale film taky není špatný. Místy dost zmatený, nejasný (i mě co jsem četl povídku) a trochu zdlouhavý. Ke konci kdy se na scéně objeví David Arquette děj nabírá obrátky a odsýpá o hodně líp. No Mick Garris má každopádně ještě co dělat, aby dohnal konkurenci, protože se po světě potulují i lepší Kingovy adaptace než je tahle. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Ano, je to sice střelený kontroverzní snímek, který se nemusí všem líbit, mě ale pobavil. Ty krásné a vtipné hororové vize, hlavní hrdina takový trouba a smrťák jezdící v krásné červené americe mě prostě dostali. Námět je zajímavý, i když ústřední téma, vybrat si před smrtkou, koho si vezme na onen svět, je už trošku ohrané. Naopak krátké stopovací etudy (starý muž vzpomínající na svou mrtvou ženu, teréňák se zabijáky) a Alanova schyzofrenie film mile oživují a nebýt trošku zazdívacího závěru, bylo by to i na 4*. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vážně super. Z hororoidního hlediska se není čeho bát, protože hororové scény se vlastně nedějí a co se neděje, toho se nebojím. Z dramatického hlediska se dozvíme, že jak hošík, tak jeho matka mají vážné trauma z toho, že jednou dostal pohlavek ve frontě. Vážně super. Zbytek je nuda zaplněná povětšinou nesmyslnými scénami - které se ale často ve skutečnosti opět nedějí a tedy jsou pro mě ztracenou minutáží, kdy jsem na to vážně koukat nemusel - a filozofováním o smrti. Vážně super. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno