Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice póza, ale je to póza která zatraceně funguje. Castingově je to vymazlené. Jak výběr hlavní trojice kdy ti do představitelů ideálů, rozumu a šílenství sednou jako prdel do hrnce.. tak i vedlejší postavy např v podobě lehce exotické Boutelly a parádního Westa (kterého jsem viděl naposledy snad v The Wire). Jeden by si z toho snad až zatoužil někde ve vyprahlé poušti zamordovat nějaké ty fašouny.. Za pozornost stojí i nenápadně vpašovaná a velmi rozumně podaná (latentně) homosexuální sublinka, kdy to tam sice je, ale ani takovej homofób jako Verbal (zdravím vole) se nad tím nestačil pozastavit a rozhořčit. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, jak to Knight pojme; jestli půjde cestou vyšlapanou stylově nehorázně přepálenými Peaky Blinders, nebo se bude držet spíš při zemi. Platí druhá možnost, a i když chápu, že autorům se nechtělo přehnaně estetizovat brutalitu války, mě by taková verze nejspíš bavila o dost víc: zpomalovačky vybuchujících letadel a kanystrů benzínu nebo patron létajících ze závěru samopalu, do toho krev stříkající z masakrovaných nácků a fašounů, granátem utržené končetiny ladně plující vzduchem a to vše poháneněné tím sympaticky dunícím oldschool metalovým soundtrackem, ovšem s volume ještě víc doprava… Ok, teď jsem se na chvíli zasnil, ale v kombinaci s realisticky působícím zbytkem by z toho vylezl kurva nářez! I tak je to samozřejmě hodně v pořádku. Mám rád tyhle hodiny zábavného dějepisu, kdy člověk prožije dobrodružství v exotických krajích a leccos se přitom dozví. Líbí se mi příběh o třech charakterově totálně odlišných kamarádech, kteří se rozhodnou otočit průběh války tím, že budou porušovat všechna možná armádní pravidla. A já, ještě než začnu študovat, jak to bylo doopravdy, si s nimi milerád vypiju tenhle koktejl odvahy, snílkovství, paličatosti, šílenství, ale i poezie (a nejen té veršované). Víceméně jediná významná výtka směřuje k otevřenému konci a potenciálnímu protahování série do heilelujá, na tyhle nedokončené příběhy začínám být alergický jako Paddy Mayne na německy mluvící vojáky. 75 % ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera  a atmosféra, včetně hereckých výkonů. Výsadek nad bouřící pouští zobrazuje pravé peklo. Série však nenabízí víc než mnohé další válečné snímky nebo seriály. A tady mám navíc pocit, že větší roli hrála fantazie scénáře než realita. Což mi u snímků s reálným základem vadí. Milostná linka s překrásnou špionkou byla nevynalézavá banalita, která by se spíš hodila do romantického filmu – a to spíš ještě starého romantického filmu. To už Paddyho vztah k příteli byl aspoň neotřelý – tedy aspoň ve válečném filmu. A když se ještě vrátím k výsadku v bouři – neměli by se spíš potomci vojáků naštvat? Protože mnohem víc než hrdinství to bylo ukázáno jako tupé a zbytečné riskování, za které by si velitel zasloužil stát před vojenským soudem. SHRNUTÍ: Válka je drsná, ale my už tam tu romantiku nějak dostaneme. I když možná poněkud lacinou. (1. série) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Chvílemi stylová polopohádka o tom jak si partička různě velkých psychopatů založila za druhé světové speciální jednotku SAS, která vytrvale šlapala v Africe němcům na kuří oka. Knight pokračuje ve stylu blízkém Peaky Blinders což je fajn, nicméně jsem přeci jen čekal intenzivnější nálož. Takhle je to chvíli velmi zábavné a solidně drsné aby se to pak v určitých pasážích docela vleklo. Herci jsou každopádně fajn, soundtrack velmi dobrý a prostředí bojů v Africe není v rámci válečných filmů a seriálů zrovna okoukané. Nadšením do stropu neskáču, ale pokračování bych si klidně dal…70% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Neznámí herci, neznámý příběhy a skvěle natočenej kraťoseroš. Přesně pro mě. 6 dílů a šmitec, i když po pravdě si myslím, že to u první série zdaleka neskončí. Uplně si to říká o to, přeplavit se do Normandie a tam pokamu kosit skopčáky za svitu měsíce. Hned od prvního dílu mi bylo asný, že se mi to bude páčit, páč začli hrát ACDC, což je sice dobově krapet jinde, ale perfektně to zapadlo. Ostatně všecky sony tady prděj. Dějově to není kdovíjak nadopaný, ale má to ohromný koule. Vlastně je to hned 2.nejlepší válečnej seroš... 1.dlouho zůstává Bratrsvo neohrožených, který e prostě uplně někde jinde... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • Vozidla, která používala Long Range Desert Group (LRDG) a posléze i Special Air Service (SAS), byly upravené americké Chevrolet 1533X2 a Willys Jeep MB. (p3tris)
  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama