Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ohromně zmáklý charaktery všech postav, Georgina, která má humor sušší než suši devadisátileté Žaponky, neskutečně sympatická role hlavního smrťáka, kterou ztvárnil můj oblíbenec Patinkin, božská coura Daisy, cvok z Británie, nejhodnější šéfová, kterou máte chuť zabít, a nebo nejdrsnější policajtka pod sluncem a další OSOBNOSTI. Námět je originální, herci skvělí, humor černý, někdy i trochu dojemných scének..........koktejl, který si rád dám v kombinaci s Bílým Rusem kdykoliv. Vůbec nechápu, proč takhle našláplej seroš skončil po druhé sezóně. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S Odpočívej v pokoji to moc společného nemá, jen proto, že je to o smrti, spíš se to trošku blíží k Nezvratnému osudu. Nejhorší je, že seriál se rozjíždí pomalu po dějové stránce, navíc ty zákonitosti umírání jsou občas trošičku směšné (smrtonoši.) Ovšem černý humor nechybí. BYLA JSEM POD STOLEM A KOUŘILA HO TOMU VYSOKÝMU FRAJEROVI, PAK SE NĚKDO NAKLONIL A POŠEPTAL MI DO UCHA: NE, TAMHLE JE CLARK GABLE! ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to, protože je to mystery. Vím ale, že by to mohlo být i na tři. Ale je třeba oddělit žánr, který mám rád, od žánru, který je celkem trapný (např. seriál Ztraceni, kdy milion dílů mačkali klávesu jak hloupí). A když si uvědomím, kolik seriálů je trapných a kolik seriálů (včetně tohoto) představuje můj oblíbený žánr, tak musím jasně a nahlas říct, že tento je prostě dost dobrý. A stal se seriálem i mé rodiny. Neni to sice ten druh seriálu, po kterém by se mi celý život stýskalo, při jeho sledování si to ale dost užívám. Každá postava je jiná, každá je svá. Všechny jsem si je oblíbil. Nejvíce ale charismatického mentora (bez vlastního přičinění) Ruba. Čtyři hvězdy a není co řešit. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tu je sympatická dávka cynismu a černého humoru, který se mi líbí. Na druhou stranu je tu nepřiměřené množství blbosti a stupidních zákonistostí, které opravdu nesnáším. Ve výsledku dostanete seriál, který vás prvním dílem zaujme a už ve třetím ho odhodíte s tím, že vám nemá co říct. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Seriál o jedné dívce, která náhle zemře. K její smůle se po smrti stane smrtkou a musí lidem brát před jejich smrtí duše. Nejdřív se tomu brání, ale nakonec se musí podřídit. Seriál je plný černého humoru a dokáže každého pobavit. Oslovuje mě jeho lehkost, svižnost a sympatičtí herci. Navíc, George je stejný tragéd jako já a mnohdy mi mluví z duše. - "You gotta think about all the things you like and decide whether they're worth sticking around for." ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • I když se děj odehrává v Seattlu, natáčelo se ve Vancouveru. Přesto filmaři nepředělávali žádné značky ani nápisy. V některých dílech jsou proto vidět znaky Vancouveru. (lucieK)
  • Když se Rube dívá na rodný list Rosie, v místě narození je napsáno Czechoslovakia. (*Elfík*)
  • Reggiina bicí souprava je od firmy Ayotte, kanadského výrobce bubnů. (Tom Riddle)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama