Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Paula Bettanyho, a když se rozhodl zahrát si v romantické komedii, nemohla jsem si to nechat ujít. Nezklamalo mě to. Dunstová i Bettany byli dobří, Sam Neill v roli otce také. Bavily mě vtipné ironické komentáře Petera Colta, bavil mě celý ten film. Mé hodnocení se vám může zdát nadsazené, ale pět hvězd dávám i za to, že jsem se u Wmbledonu párkrát smála i nahlas. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Až som bol šokovaný, aké vysoké hodnotenie má tento film .... Film, ktorý z hereckého umenia predstaviteľov neukázal takmer nič, len slabý odvar. Ale ako aj niečo ukazovať, keď im to scénar nedovolil. Športovo-tenisový výkon bol podpriemerný, niekedy vidieť lepší pohyb na dvorci u rekreačných hráčov .... A ten záver ... Ten sa dal snáď odpredvídať už v desiatej minúte filmu .... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wimbledon by se dal označit za klasickou romantickou komedii, neboť z klasického schématu nijak nevybočuje. Tvůrci si zdatně pohráli s romantickými klišé, které ale používají tak zdatně, že nepůsobí rušivě, ale právě naopak. Máme tu rozhádané rodiče, jejichž vzájemné bydlení pod jednou střechou je vážně ohroženo. Bratra, který sází na wimbledon, ovšem tím způsobem, že si vždy vsadí na protihráče svého sourozence. Hromadu trapných situací a samozřejmě krásný páreček, který se přes hromadu překážek dává dohromady. Přesto všechno je ale Wimbledon jiný, má trumf v rukávu, kterým si svého diváka zcela jisté získá, britský humor. Ano, je to vážně tak, nemusíte čistit brýle a leštit monitor, opravdu jste přečetli ''britský humor''. Právě tento fakt spolu s dokonalým hereckým obsazením a skvěle zvládnutou režii dělá z Wimbledonu jednu z nejlepších romantických komedií všech dob, u které se za maximální hodnocení opravdu nemusím stydět. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná romantická komedie. Zápletka je zasazena do tenisového prostředí nejznámějšího světového turnaje. Románek mezi nadějnou tenistkou a s kariérou se loučícím tenistou budí ve svém podání ještě menší dojem reálnosti, než jsem u filmů tohoto druhu zvyklý. Film ničím moc nepřekvapí, ale ani neurazí. Rozhodně to není můj šálek kávy. 53% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Liza Chasin, Mary Richards | Rozpočet: 31 miliónov $ | Tržba: 41,512,007 $ | Pekný počin, na ktorý sa dobre pozerá, a tiež dobre počúva vďaka inovatívnym, miestamy až prasáckym slovným spojeniam. Mimo toho však chýba to extra plus, ktoré činí dielo jedinečným a menej predvídateľným. Tu sa tomu ťažko ubrániť, nakoľko ide o športový subžáner. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Herci podávali se skutečnými míčky, ve zbytku výměny už byly většinou dodělávány počítači. (zajda404)
  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)
  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama