Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

No už som si to musela pozrieť, keď to má Vejka tak rada :) O filme som vedela len to, že je to muzikál a Tim Curry tam pobehuje v sexy prádelku. Alebo niečo podobné. A opätky, nezabúdajme na tie jeho opätky. Hudba je výborná, po prvom pozretí/počutí zatiaľ dominuje otvárací song a Time Warp. V istých momentoch som napäto sledovala, čo sa bude diať a niekedy som zabudla zatvoriť ústa. Herci sú zvolení výborne, od rozprávača (jeho Time Warp pohyby úžasné), cez okatú Susan, kripl pomocníka O'Briena až po kráľovňu večera - Tima. Bavila som sa výborne, teším sa ako si to znova pozriem. Damn it, Janet, I liked it! (Lumiere - 17.5.2014 - videné v kine, Lumiere - 31.10.2018 - halloweenske premietanie) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co více k domnělé muzikální legendě vyprávět, než to, že mi prostě nesedl jak její humor, tak ani jednotlivé písničky. A to mám jinak britský humor hodně v úctě stejně tak, jako muziku podobnou té, co jsem slyšel tady. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si vyslechl nekonečné vyprávění o tom, jak jsou někteří lidé oddaní tomuto filmu, budu se zdržovat hlubšího komentáře. Ono to bude lepší. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

K RHPS jsem se dostal z jednoho prostého důvodu. Příprava na Glee. A jsem velice velice rád, že mi Glee ukázalo další fantastickou věc. Rocky Horror Picture Show může zřejmě působit jako slátanina plná nejbizarnějších postaviček a nesourodých hudebních čísel, ale pro mě to byla velká jízda, oddávání se dekadenci a nevkusným vtipům, Susan Sarandon v podprdě a Timovi Currymu v.. no, taky v podprdě. Frank N Furter se řadí mezi nejzábavnější filmové postavy a Curryho kreace je jednoduše fascinující, stejně jako jeho Sweet Transvestite. Ve filmu se výborně přelévá atmosféra z čiré komedie do dráždivosti Touch-a Touch-a Touch Me se vzdychající Janet Weiss (you better wise up).. Prostě to, co mnozí filmu vyčítají já naopak vyzdvihuju. A navíc, film, na který Lorelai a Rory chodí do kina každý rok v kostýmech Magenty a Columbie prostě nemůže být špatný. Teď už se jen rozhoduju, jestli s nimi mám jít za Franka či Riff Raffa. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete dosiahol kultový status. No u mňa nedosiahol zhola nič. Pieseň, slabá spojovacia vata, pieseň, transvestita, ešte slabšia vata, mladá Susan Sarandon v prádle, pieseň, koniec. To teda bola jazda. Beriem to tak, že ja som nepochopil skvelosť tejto Show a cudzinec zasa nedocení kult menom Dědictví aneb Kurvahošigutntág. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Richard O'Brien (Riff Raff) se později přiznal, že v době natáčení neměl Tima Curryho vůbec v lásce. Záviděl mu, že měl všechny dobré party a byl přitažlivější. (Alfréda)
  • Tim Curry (Frank N. Furter) původně plánoval postavu ztvárnit se silným německým přízvukem, nakonec se nechal inspirovat přívukem královny Elizabeth II. a hlasem své matky. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama