Reklama

Reklama

Supertramp: Breakfast in Paris

(koncert)
  • Velká Británie Supertramp: Live in Paris '79
Hudební
Velká Británie, 2012, 97 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Koncertní provedení světově nejprodávanějšího alba roku 1979, které získalo přízeň fanoušků i kritiků... Album „Breakfast In America“ skupiny Supertramp bylo v roce 1979 nejprodávanějším albem na světě. Vyšlo z něj několik hitů, získalo dvě ceny Grammy a nakonec se ho prodalo více než 20 milionů kopií. Po vydání alba se Supertramp vydali na desetiměsíční světové turné, které koncem listopadu dorazilo do Paříže. Čtyři koncerty v Pavillon de Paris byly nahrány a zvukový záznam se stal základem živého alba Paris, které vyšlo v roce 1980. Samotný koncert ukazuje hudebně znamenitou show legendární kapely, která vystoupila na svém absolutním vrcholu. Hity "Breakfast in America", "Bloody Well Right", "The Logical Song" nebo "Give A Little Bit", které na koncertu odezněly, oslovují fanoušky i dnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Není to běžný koncertní záznam (i když záběry z koncertu tvoří nejmíň 95 % stopáže), jedná se o hudební film s dotáčkami vytvořenými s odstupem 32 let od pařížského vystoupení. -------- V titulcích filmu uvedeno: český i originální název Supertramp Live in Paris '79; režie Peter Clifton; režie původního koncertního záznamu Derek Burbidge; rok výroby 2011. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Legendární skladby. Některé zvukové efekty jsou dnes úsměvné. U nás bylo tehdy populární tzv. kvakadlo, které měli třeba i Olympik. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška Supertramp mě tenhle záznam moc potěšil. Celou dobu jsem ho měl jen na dvojaudiokazetě (magnetofonové), pak jsem si pořídil CD, nu a teď jsem to viděl "naživo". Moc se mi líbily ty fórky, třeba Chaplin v úvodu, ony tak nějak souzní s texty písniček. To je taková obecná smůla, že mnoho lidí u nás zná písničky svých oblíbených skupin nebo zpěváků/zpěvaček ze zahraničí, ale neznají texty, a pak se diví, že třeba podle nich písnička o lásce ve skutečnosti o lásce není. Na konci ten průlet vesmírem pod Zločinem století až k té mříži, z toho docela mrazilo. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Supertramp - Superkoncert :) Nějak jsem nepochopil tu opici, Supermana a banán, zloděje a policajta, ale co, byl to skvělej koncert :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama