Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (236)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som, nie bečkový, ale až cečkový film, niečo na štýl sharknada či Lavalantula. A náhodou som dostal celkom pohodovú záležitosť, ktorá sa chvalabohu nebrala vôbec vážne. Je to celkom vtipné, sem- tam i trapne a detinské , ale to sa dalo čakať a ja som to aj čakal. Medvedík bol trikovo špatný, ale čakal som, že sa aspoň prejaví ako nekompromisný camp zabijak, ale i tam mal veľké rezervy. Nejaká tá trhanica  bola, ale veľa sa toho dialo mimo záber a skoro všetko ostatné bolo všedné a tým aj nezaujímavé. Ku koncu začal film veľmi moralizovať a to sa k tomuto filmu nehodilo. Radšej  mal venovať viac energie zabavnosti, preto som si tento film aj pustil, ale ako postupoval, tak tá vtipnost celkom ustúpila fádnosti. Do kina by som na tento film nešiel , ale doma bol v poho znesitelný. Slabé 3*. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film "Medvěd na koksu" je příjemným návratem do atmosféry osmdesátých let, kdy akční filmy nabízely divákům krvavou zábavu a napínavé příběhy. Zde však tento klasický žánr získává nový rozměr díky bizarnímu a nečekanému prvku – medvědu na kokainu. Příběh se odehrává v idylické přírodní rezervaci, která se najednou stává arénou pro nečekané a smrtící konfrontace mezi různými postavami, které mají jediný společný cíl: přežít.  Film zaujme svou schopností spojit rozmanité postavy v dramatických a komických situacích, přičemž diváci jsou svědky vynalézavých a bizarních způsobů, jimiž se postavy snaží překonat nebezpečí. Přestože se jedná o zábavný a napínavý film, z recenze je cítit, že skutečný zážitek by byl ještě intenzivnější, možná dokonce lepší, pokud by divák prožil filmové dobrodružství prostřednictvím vlastních zkušeností s kokainem, což je jemným narážkou na tematiku filmu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Cocaine Bear" sa snažilo ísť tou zlatou strednou cestou, kde sa čiastočne dočkáme thrilleru a čiastočne komédie. To bola podľa mňa tragická chyba, na ktorú tento film doplatil. Na jednu stranu to nemôžeme brať dostatočne seriózne, pretože veľa postáv sa správa ako vo filmovej komédii, plus mnohé reakcie nášho medveďa sú celkom komické, no takisto nemôžeme pri tom vypnúť mozog a brať to ako absolútnu zábavku, pretože je tu niekoľko situácií, kedy sa nás film snaží presvedčiť, že by sme ho mali brať vážne a priniesť do toho niečo skutočné. Ja si myslím, že film si mal zvoliť jednu cestou a ísť ňou naplno. V prípade komédie možno nie úplne naplno (nepotrebovali by sme komédiu typu "Disaster Movie" alebo niečo podobné), ale potom by film fungoval podľa mňa lepšie. Takto je to totiž ani kočka ani pes a film nemá na ponúknutie niečo, čo by asi reálne stálo za to. Možno sme sa mohli viac zamerať na príbeh matky, ktorá chce zachrániť svoju dcéru pred sfetovaným medveďom. Možno sme mohli mať viac scénok ako pri tom altánku... ja neviem. Film očividne netrafil správnu strunu a vo výsledku je tak len niekde mixnutý film, ktorý nejde ani tak ani tak. Je to pozerateľné a nemá to moment, ktorý by ma vyslovene iritoval, no nemá ani nejaký moment, ktorý by nejakým spôsobom vynikol. Hodnotenie: C ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podívejte, souhlasím, že jiný režisér by z toho námětu dokázal vykřesat klenot, zatímco tohle je jen velmi černá a velmi brutální komedie, jejíž vtipnost záleží na vkusu každého soudruha. Ale mně to v zásadě vyhovovalo, a nenatahovaná stopáž plynula velmi slušně až k nezbytným "rodinně hodnotným" scénkám v závěru. I ten medvěd mi přišel z hlediska technického naprosto v pohodě - tohle není Kniha Džunglí, víme?;) A ty postavy měly být figurky, z naprosté většiny nesympatické a jednorozměrné, takže ani tohle bych nebral jako negativum. Na druhou stranu, zasloužil by si Ray Liotta lepší poslední film? Jednoznačně ano, protože zrovna jeho drogový boss je ostudně prostý. Na třetí stranu, na poslední cestu mu hrály naprosto špičkové osmdesátkové synťáky, a to se taky počítá:) Takže abych se vrátil na začátek - OK, je tu nevyužitý potenciál, ale má to styl, a jako něco, co si pustíte s kámoši na nějaké chatovici, je to pecka srovnatelná třeba se Sisu. U toho se nasmějou pro změnu všichni, co někdy zavadili o vojenskou historii:) A chtěl bych to vidět v červené zóně, takže dávám 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to totálna kokotina, úplne primitívna, s humorom, ktorý nesadne každému, pričom miestami ani samotný medveď nevyzeral úplne "perfektne". Lenže tak nejak mi to celé v kontexte osobných, aktuálnych, životných udalostí sadlo. Ja si nemôžem pomôcť, ale táto totálna pičovina v rámci "animal-hororu" vôbec nebola takým nepodarkom, ako je to tu percentuálne ukotvené. Všetko záleží len na tom, ako budete v danom okamihu emocionálne naladený, čo všetko ste ochotný stolerovať (a teda hlavne nedostatky). A ten záver :) ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje 2 potitulkové scény. (Stanley619)
  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama