Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zcela blbé a překvapilo mě to že to není ani tak dobrodružná komedie jak trailer lákal, jako solidní drama o tom jak lidé se snaží v dnešním světě poznat sama sebe, či něco si dokázat. A překvapilo mě že Jakub Prachař ve své roli byl překvapivě asi nejvážnější a o humor obstarali jiní - tedy z toho mála co tam byl , což bylo paradoxně jedině dobře. Je trochu škoda že tvůrci tam namixovali opravdu mnoho motivů, drama, komedii, romantickou linku a dobrodružnou tématiku. Některé prvky jako Sokol a jeho kurz přežití bych paradoxně z filmu vynechal, nehledě na to že celá zdejší zápletka šla tak nějak do ztracena a celý "komparz" účastníků se rychle smrskl na 3 lidi a to včetně Sokola, o osudu zbytku účastníků jsme se nic nedozvěděli a ani se film o nich vůbec nezmínil. Dalším faktem je i to že Prachař samotný kurz přežití jako jediný ve filmu nepotřeboval, věděl o tom jak se chovat v přírodě daleko více jak zbytek představitelů. Je tam více podivností, ale celkově by filmu možná více prospělo kdyby se zaměřil na čistě dramatickou stránku, daleko více rozvedl linku mezi Prachařem a jeho otcem, o tom jak chce splnit jeho sny ne jen proto že se náhodou dostal do určité situace, že prvotní motiv byl získání jeho dávné lásky, ale že čistě sám by chtěl něco dokončit co Prachař starší před těmi 20 lety započal. Byl by to určitě daleko silnější film a Ramba která by se tam vydala za ním ho "zachraňovat" by tam mohla být tak jako tak. Je to škoda, protože jinak mě film překvapivě mile překvapil, sráží ho hodně určitá nevyrovnanost scénáře což přisuzuji nezkušenosti režiséra který byl odpovědný i za scénář. Horší 3*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu, jez muze vytvorit dobrou naladu. Minimalne jako dokument o prirode v Tatrach dobry. Pripadne jako reality show Survival. Sam vedouci kurzu by potreboval nejakou terapii.  Ceka se napinave na zatim jedine nevyfocene zvire medveda. Jsou tu sympaticke postavy a paru se da prat stesti. A k urcitemu prozreni jednorozmernych postav nakonec dojde. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak film o medveďovi, to sa v dnešnej dobe hodí. Hodí naozaj? Keď sa týmto paškvilom budú českí turisti čo i len trochu riadiť, tak bude veľa zbytočných obetí. Ak si chcú pohladkať svojho medveďa, lepšie to bude niekde v cirkuse, ak ešte taký existuje. A ani ten romantický vzťah vo filme nefunguje, nevieme prečo by mal fungovať, stačia na to gumení medvedíci? ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když opomenu, že projev Prachaře (jako komika) nesnáším, bylo milé že jeho otce hraje jeho opravdový otec (s promarněným vtipem, že nezemřel při pokusu vyfotit to poslední zvíře na světě co ještě v divočině nevyfotil). Děj a myšlenka filmu je více méně urážka. Jako kdyby Tereza ve svém věku neměla na práci níž než být singl a bez dětí (LOL). Více než malé množství vyloženě debilních momentů. A korunu vše nasadila scéna s medvědem. Už vidím jak se 3+ hvězdičkový divák chce po vzoru filmu kamarádit s medvědem. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Po braku s Langosem v přírodě ..tady máme další kvalitní bijak tvl.. hodně povedená komedie.. bohužel bez jediného vtipu.. nejvíce se povedla skupinka lidí co jede do Tater na kurz..jako fakt tam úplně zbytečných asi 10 chlapů..:) :) jako klobouk dolů měli skvělou roli:) trapnou rodinku Prachaře a závěrečný proslov raději nekomentuji..10% a vše jen na závěry krásné Tatranské přírody jinak film stojí za obrovské Lejno. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál. (blondak16)
  • Pavel (Jakub Prachař) před každým pořízením snímku fotoaparátem na kinofilm převine páčkou film na nové políčko. Takto ale žádný fotograf nefotí – film posouvá hned po pořízení předchozího snímku. (blondak16)

Reklama

Reklama