Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kterak náš slavný herec s výraznými rysy, Karel Roden v roli běsného, šíleného maníka, ukázkově přechcal jednu z největších světových hereckých hvězd, Bobbyho De Nira, coby snaživého detektiva. Ten hraje opět kvalitně, jako ostatně vždy, ale Roden tady opravdu poctivě válí. A to excelentně. Ani bych neřekla, že Robertovi zdatně sekunduje, pro mě jej zde i poměrně významně zastiňuje. Jinak příběh sám o sobě je ztvárněn spíše roztržitě s mírnými komediálními prvky, za doprovodu podobně laděné hudby. Má však spád, spoustu akce, působivého herectví a zábavných dialogů. "Přece mě nenecháš tady na stromě, přijde nějaká smažka a zakuchne mně", "Doufám, že nebudeme zdrhat, mám špatný kolena." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film, ve kterém jsem porpvé viděl Veru Farmigu... Ty její oči... Film, v němž prostý český herec sejme profíky z júesej, v jednom případě doslova. Roden v dosud pořád asi nejlepší své zahraniční roli. Už kvůli němu stojí za to dívat se na film v původním znění. Když si s Taktarovem povídají on česky a Oleg rusky, je to fakt sranda. De Niro prostě standard, nevím proč, ale Burnsovi jsem se musel smát, prostě když byl na place, měl jsem na tváři takový potměšilý až škodolibý úsměv, nevím, je to jedna z jeho nejlepších rolí, co jsem viděl. Theron a Cattrall potěšily i přes to málo času, který dostaly. Možná je ten film trochu dlouhý, ale je fajn. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv musím povedať, že celý film je skutočne o 15tich minútach slávy a marketingový ťah aký tu nebol dlho. Pokiaľ hrá De Niro len necelú prvú časť (teda hrá ako hrá) a dajú ho ako prvého do záverečných aj úvodných titulkov, je to svinstvo, nech je hviezda akéhokoľvek formátu. Charlize si tiež moc pľacu neužila a Roden tých 15minút naopak využil naplno. Ale inak celkom dobrá mierne nadpriemerná zábavička. Pomerne kvalitné a prekvapivé vyústenia, skvelé pozrieť hlavne v originálnom znení. A napriek tomu, že Roden je Čech, a klobúk dole, zase ma a to nie poprvýkrát svinsky urazili. Tak v originále je názov postavy Emil Slovák. Ale v českom dabingu sa odrazu stanoví preklad ako Slezák. WTF?! 75%. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

Co sa mi strasne paci na filmoch je to, ze vsetky kritiky, recenzie a hodnotenia su relativne (ako keby nieco nebolo:) ). ale to som odbocil od hlavneho ciela, ktorym je tento film. nemal som extrachut si pozriet 15 min., pretoze to malo mierne nadpriemerne hodnotenia s ohodnotenim priemerneho americkeho kusku (dobra blbost, ze?). u mna nim urcite nebol, lebo ked si odmyslite vazne tupy dej a zameriatie sa hlbsie na media, zglosovanie klisoidnych situaci, tak sa vam naskytne kvazi inovativne dielo, kde film ako taky nie je podstatny, ale vacsi zmysel tu ma zafilozofovanie si na temu: ako na nas vplyvaju media, a kde vlastne maju hranicu, a ci vobec nejaku maju. ked si toto zodpoviete (co nie je, ale nutne), prichadza na scenu karel roden a jeho partak oleg, ktori svojim dementizmom, soc. deviaciou privadzaju divaka do rozpakov ci sa smiat ich konaniu s kamerou, alebo sa pohorsovat nad ich brutalitou. hmmm..tak ma napadlo, ze je nakoniec je tiez dobre sa zamysliet aj nad pravnym systemom a ako lahko aj masovy vrah vykluckuje...ach ta amerika a nedocenene filmy.... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriler, který stojí alespoň za to jedno shlédnutí. Největším lákadlem filmu jsou Robert De Niro a především pro nás, české fanoušky, skvělý Karel Roden, v roli šílence s dost legračním jménem Emil Slovák. Ten se mezi hollywoodskými herci vůbec neztratil, ba naopak, byl zde nejlepší - hrál velmi přesvědčivě a dost mě pobavil. Troufám si i tvrdit, že tu zastínil i De Nira! Přesvědčil nás nejen o svých hereckých kvalitách, ale také o tom, že role záporáků mu říkají opravdu hodně. Jinak příběh tu zrovna není silnou stránkou, ale jak jsem už zmínil, na to jedno podívání se to dá vydržet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama