Reklama

Reklama

Hodina pravdy

  • USA City by the Sea (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent Lamarca, jehož otec byl popraven za únos dítěte v 50. letech, se navzdory stigmatu v dospělosti stal uznávaným newyorským detektivem z oddělení vražd (Robert De Niro). Jednoho dne detektiv zjistí, že hlavním podezřelým v případu další vraždy, kterou má na stole, není nikdo jiný než jeho zavržený syn (James Franco). Vincent je nucen vrátit se domů na chátrající promenády Long Beach na Long Islandu a čelit temnotě minulosti. Během vyšetřování si uvědomí, že jeho selhání coby otce hluboce ovlivnilo život jeho narkomanského syna. Minulost se opakuje… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho otce popravili za vraždu, jeho syn nyní spáchal stejný zločin. Ač jsou oba činy odlišné, proces obtížného vyrovnávání se s nimi zůstává. Obzvlášť náročný je pro zarputilého poldu, který stojí mezi oběma zločiny. Navíc po synkovi jdou nejen jiní poldové, ale i pomstychtivý dealer. Prý se to tak nějak skutečně stalo. Detektivku ale nečekejte, výsledek je spíš polopatickým dramatem o zodpovědnosti od skrz naskrz průměrného režiséra s několika solidními hereckými výkony. Tempo mdlé. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je dost velký borec, aby se díky svým hereckým zkušenostem nemusel spoléhat na režii, což se ale nedá říct o Jamesi Franco, který je sice talent, ale v této roli se poněkud plácá a taky by oba herci jako otec a syn měli být víc tým. Žánrově se tenhle film, což kladu rovněž na vrub režisérovi, taky pohybuje od zdi ke zdi mezi psychologickou detektivkou a rodinným melodramatem. Finální výlevy + děda s vnoučkem na pláži je konec klasicky přitažený za vlasy. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna marně se vydávající za krimi drama. Celé je o narušeném vztahu syna a otce, přičemž se oba chovají, jakoby klukovi bylo teprve 5 let, zatímco on už je dospělý klacek. Scénář je snad jen výsměchem, jak na sebe kupí náhody a rodinná melodramata, která jsou ale opsaná ze stovek podobných průměrných záležitostí. Co tam dělají De Niro a McDormandová je mi záhadou, leda by potřebovali peníze jako sůl. SHRNUTÍ: Americký sentiment v hodně laciném provedení. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film, kde se na pozadí kriminálního činu řeší vztah mezi otcem a synem, který je velmi neutěšený. Film působí dojmem nezávislého amerického filmu sedmdesátých let a má i takovou atmosféru. A pro tuto atmosféru se mi snímek velice líbil. Navíc má film velice dobré herecké obsazení. Vztah mezi otcem policistou a synem podezřelým z vraždy je poměrně psychologizovaný, což filmu dodává ty správné grády. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Drama o složitém vztahu otce, policisty, se svým synem, feťákem, který je obviněn z vraždy. Když jsem viděl obsazení Robert De Niro a Frances McDormand, řekl jsem si, že to blbost být nemůže. Bohužel po shlédnutí nemůžu říct, že by to bylo špatné, ale prvotřídní krimi to není ani náhodou. Hercům nemohu vytknout naprosto nic (i když De Niro a McDormand odehráli mnohem lepší role), námět je také zajímavý, ale vše stahuje hodně průměrná režie Michaela Catona-Jonese. Snímek, který za zkouknutí stojí, ale podruhé bych to opravdu vidět nemusel..... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Robert De Niro osobně doporučil Jamese Franca po shlédnutí jeho filmu James Dean (2001), kde ztvárnil hlavního hrdinu. (Morien)
  • Film je natočen dle skutečné události a policista Vincent LaMarca byl přítomen po celou dobu natáčení. (lesumir)
  • James Franco byl za svého Joeyho nominován na cenu Chlotrudis Award. (Morien)

Reklama

Reklama