Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodně rád bych se podíval na blata, abych se s Finneganem vedle sebe osudově zamiloval, napil se z fontány a vykročil na složitou životní cestu. Ale k mému vtáhnutí do děje došlo jen v jediné scéně a to při malování Estelliných aktů. Tato pasáž nejzářněji ukazuje všechny tři klady, které Velké naděje mají: Gwynethinu krásu, Cuarónovu životnou režii a přesný náladový soundtrack. Neznám sice předlohu, ale nedokážu se účastně dívat na sestavu postav, kde nikdo není bez mindráku, nevyjasněné minulosti nebo problémového dospívání. Takže nechám všechny zúčastněné v jejich nadějích a touhách, ale sám to zkusím jinde. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Cuarónova mezilidská studie v zelené, která dokáže svést a v samotném závěru i zlomit srdce. Snímek, který o pár let předběhl Moulin Rouge a směle připravil půdu pro příchod spektakulárního spektáklu. Romantický kýč, v kterém působí americké hvězdy, ale svojí náladou a atmosférou spadá úplně někam jinam. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Občas se mi přihodí, že mi nějaký film tak vytrvale uvízne v paměti, že ho z hlavy nedostanu už zřejmě nikdy. Některé scény, nebo nádech atmosféry se mi zkrátka stále vrací a já denně zažívám stejné pocity, jako jsem měl při jeho sledování. A právě Velké naděje jsou tohoto jevu nejzářnějším příkladem, protože ač jsem je za život viděl třikrát, připadá mi jako bych znal každou scénu nazpaměť, v uších mi stále zní geniální hudna Patricka Doyla a před očima se mi stále zjevuje přenádherná Gwyneth a ten úžasný polibek v dešti. Alfonso Cuarón natočil velmi svéráznou adaptaci slavné předlohy, kterou v mých očích překonal! Láska postavy Hawkea k Paltrow je absolutní, dechberoucí a tak strašně živoucí, že vždy když dosáhla naplnění, slzel jsem! Herecké výkony jsou famózní, Ethan Hawk je nedoceněný mladý herec a jeho zamilovaný snílek nemohl být zahrán lépe. Bože, jak já jsem mu rozuměl! A Gwyneth? To se těžko popisuje, předvedla něco božského. Do své postavy vtěsnala přeně tolik neodolatelného šarmu, dívčí bezbrannosti, bezohledného chladnokrevnosti a vnitřní nerozhodnosti, že její postava je přesně ta osudová žena, kterou nemůžeme mít, láme nám srdce a zničí nám život, přesto ji bezhlavě milujeme a když mávne prstem, rádi pro ni uděláme cokoliv a za jedinou chvilku s ní jsme ochotni obětovat vše! My totiž víme, že ona nás taky miluje, jen o tom neví! Ženský totiž mnohdy ani netuší, jak s chlapem dokáže láska zamávat! Bohužel i naštěstí! Díky neodolatelné Gwyneth, geniální hudbě a té absolutní LÁSCE mají Velké naděje navždy místo v mé soukromé síni slávy a ať to zní jakkoli pateticky, i v mém srdci! ()

IXOXI odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o zfilmování jednoho z největších děl anglického spisovatele Charlese Dickense v moderní podobě. Bohužel se jedná o velmi rozsáhlou a důmyslně promyšlenou knihu, jejíž obsah se nedá vtěsnat do dvou hodin filmu. Objevují se zde tak momenty, které nemohou vyniknout nebo jejich načasování nedává příliš smysl, zvláště pokud divák nečetl knižní předlohu. Další krutou ránu divák obdrží v podobě změny vlastností charakterů. Všemi respektovaný Joe s vypracovanou postavou se ve filmu změnil na "sekače trávníku" s parohy... Nejkritičtější je asi přeměna v Joevě manželce vychovávající Pipa vlastníma rukama na milující matku. Takovéto detaily filmu ubírají na dramatičnosti a celkově ho srážejí dolů. Pokud jste knižní předlohu nečetli pravděpodobně budete spokojeni. Kdo knihu četl může očekávat pouze velké zklamání. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderní adaptaci telenovelového románu od Dickense (kde se na konci ukáže, že jsou všechny postavy nějak spřízněny) vyšla naprosto do ztracena, zbyl divný, utahaný a nicneříkající film s Gwyneth hrající si na femme fatale a Ethanem disponujícím výrazem pouličního voříška. A to dobrá kamera nevytrhne. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama