Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

S původní verzí obeznámen nejsem a na tuto jsem narazil vlastně jenom kvůli Gwyneth Paltrow. Očekávání jsem neměl takřka žádná - chtěl jsem oddechovku, která třeba něčím překvapí. A musím říct, že Great Expectations jsou pro mě něčím víc. Je to film nesmírně zvláštní jak námětem tak atmosférou a to mě na něm velice bavilo. Nějak mi v tom neseděl Ethan Hawke, ale jinak jsem spokojen. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón má úžasný talent zachytit do záběru pravé emoce a hlavně krásu, má schopnost přednést divákovi přímo poetičnost toho okamžiku. Zajímavá je třeba zdánlivě nevinná scéna, kdy se oba hrdinové napijí z fontány, z níž přímo číší jakási erotičnost. Ethana Hawka nemám zrovna v lásce a ani v tomto snímku jsem z něj nebyl nadšený, tentokrát jsem si na něj ale kupodivu celkem zvykl a byl jsem schopen jej akceptovat bez větších potíží. Gwyneth Paltrow je rozkošná a do puntíku plní svou roli, jakožto múza nadějného malíře (komu se ty jeho obrazy líbí?), jedná se o podivuhodnou osůbku, která jakoby vůbec v příběhu nefigurovala. Chvíli existuje, ale v druhém okamžiku se můžeme domnívat, že se jednalo jen o šálení smyslů. Zelené šaty, do kterých je skoro stále zahalená jí dodávají až mysteriózní háv. Trochu větší problém jsem tu měl s uprchlým trestancem, který spíše působil jako laciná vycpávka. Jeho zjevení na začátku je také až pohádkové, chvíli jsem dokonce váhal, zda je jeho původ opravdu lidský, tohle prokládání pohádkovými motivy rozhodně autorům vyšlo na výbornou. Jeho návrat v polovině příběhu je však nepříjemnou odbočkou v doposavadním ději... Přesto se mi však tenhle pohádkový komorní příběh bez zběsilého stříhu a jednou dlouho scénou velmi líbil. Škoda jen těch některých laciností. [TOP 19/9 60%] ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zvláštní snímek. Působí sice velmi chladným a odtažitým dojmem, avšak přesto diváka zaujme a pobídne ho popřemýšlet o činech, pocitech a charakterech hrdinů. Největšími trumfy snímku jsou překrásný ústřední hudební motiv, přesvědčivé herecké výkony a nezapomenutelná několikaminutová scéna (nehodlám spoilerovat, ten, kdo snímek zhlédl, bude jistě vědět, jakou scénu mám na mysli), bez jediného střihu podbarvená již chváleným kouzelným hudebním motivem, která názorně demonstruje Cuaronovo režijní mistrovství. Budu se sice opakovat, nicméně... Jedná se o velmi zvláštní film., který rozhodně stojí za vyzkoušení ;-) ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Knížka naprosto vynikající, první Leanova -1946 verze také, druhá Hardyho -1974 rovněž velmi slušná , ovšem tohle bylo bez chuti a bez zápachu. Ten kdo nečetl knihu či neviděl ani jednu z výše zmíněných alternativ bude možná spokojen, ostatní bohužel čeká zklamání. Blata jsou prostě blata a tam tento příběh patří... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cuarón se zkrátka nezapře. I přes občasnou průhlednost a banálnost příběhu (linie s trestancem) dokáže zdařile udržovat divákovu pozornost díky perfektní režii a kameře. A také díky hlavní herecké dvojici, mezi níž to správně jiskří a Cuarón nám prostřednictvím nich nabízí spoustu nezapomenutelných scén (fontána, první milostné sblížení atd.). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama