Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První půlhoďka je plná chlapáckých keců ve slabé režiji, takže úvod to celkem zabije. Vystřihal bych fest. Po přistání na Filipínách se situace ale mĕní a dostanem solidní survival až do konce. Jenže Liam nemá charisma a ani to herecky podle mě úplně neprodal. Milo ho totálně přehrál a s Russellem mě nejvíc bavili. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ghost Recon: Breakpoint? Naprosto kulervoucí akční vybíjená. Má to hodně příjemný ale meditativní build up a divák má šanci se seznámit s každým charakterem zvlášť. Jakmile však dojde na lámaní chleba, tedy akci tak to má tak neskutečně strhující tempo že jsem nestačil vsáknout gravitaci celé situace a tajil se mi dech. Audiovizuální žrádlo - vypadá to že se fakt používali skutečné zbraně, jsou špičkově nazvučený a exploze jsou oku lahodící. Musim uznat že Land Of Band tvoří hybrid z filmů a her které mám rád a bere si jejich nejsilnější elementy které pak těží na maximum. Hlavně musím pochválit velký důraz na detaily a našel jsem zde tunu inovativních prvků které bych chtěl vidět v dalších akčních filmech. Dojde i na strhující fyzické souboje a když pominu všechno ostatní, Agustin Claramunt - tedy kameraman, je to jeho první film a vyloženě působil jak doma. Nepamatuju si za poslední roky akční film kde by bylo tolik fenomenálních záběrů které vtáhnou do akce. Russell Crowe má hodně velkej prostor a díky tomu že tam jsou velké sázky a má to nadupané tempo, i jeho speedrun z Albertu působil přesvědčivě. Herecký výkony jsou výborný a díky úderným ale civilním dialogům a jak jinak, fantastické kameře je celej film hodně imerzivní. Za necelých 20 mega jsem se dočkal filmového zážitku co jsem nepocítil už pár let a během titulků jsem chrochtal blahem. Přestřelky působí dost takticky a líbila se mi hoooodně detailní výbava co kluci měli na sobě. Land Of Bad je strhující akční vybíjená a důvodem proč jsem měl tak rád filmy v první řadě. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ale hej, ušlo to. S Hemsworthovcami nemám problém, Russell Crowe aj napriek tomu že v každom ďalšom filme naberá ďalšie a ďalšie kilá, naberá aj charizmu a aj v tomto filme ma jeho výkon a postava operátora dronov bavili. Akcia je natočená slušne, vidno na nej vyšší rozpočet a že nejde o lacné béčko, dej postačujúci a aj pokusy o humor vyšli (nákup Russella Crowea v potravinách). Vo finále veľmi slušná akčná jednohubka z vojenského prostredia, ktorá vďaka režisérovi Eubankovi pôsobí ako film, ktorý by si neurobil hanbu ani keby bol v kine. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama