Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (377)

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně roztomilý humor (skok do jezera je takový nářez, že jsem si ho musel pustit hned znovu), úžasná porce dojetí (díky geniálně prosté pointě jsem se v úplném závěru prostě nedokázal ubránit slzám), půvabná animace a několik výborných vychytávek (detailní záběr narovnaní koleje) – to jsou hlavní devizy tohoto kouzelného animovaného díla, které se bůhvíproč stalo propadákem (!!!). Brad Bird je vskutku někdo a po hitu jménem Úžasňákovi jsem od něj zhlédl další film, který mě po celou dobu stopáže pevně držel mimo realitu a který mě nepřestal bavit a emočně drtit od prvního do posledního filmového políčka. Úchvatné! 90 % ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl míti za kamaráda obrovského robota, který vždy pomůže. Skoro dokonalý "2D" animák. A to jsem na něj přišel úplnou náhodou. Napadlo mě, že si prohlídnu filmografii herce Vin Diesela a najednou jsem tam uviděl zajímavý název Železný obr. Původně mě napadlo, že to bude asi nějaký horor s přerostlou potvorou. Ale jaké bylo moje překvapení, když jsem kliknul na název a objevil se mi animák s velice vysokým hodnocením. Velice se mi líbil. Jen ta délka 80 min. mohla být delší, protože děj strašně rychle utekl. Ale zase je dobré, že film má rychlý spád a nebudete se nudit ani minutu, což o některých filmech, které mají délku 100 a více minut se říci nedá. Za uplynulý měsíc jsem viděl hodně "3D" animáků a tenhle 2D je pro mě příjemným zpestřením a tak mu dávám lepší 4 hvězdičky. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Predtým ako vznikli Incredibles a Ratatouille, kedy sa nevedelo o Bradom Birdovi (okrem pár častí Simpsonovcov) vznikol Iron Giant. V kine síce prepadol, ale potom sa z neho stal kult. Ja som sa k nemu dostal až teraz, a hovorím nemohol som byť sklamaný. Kúzelnosť bola vidieť už pri tomto filme, je určené skôr pre tie dospelejšie deti, ale to nikomu nevadí. Z filmu je trochu cítiť ako bola asi vnímaná studená vojna, ale nikto nenamieta. Tvorcova genialita ma opäť očarila a teším čo vymyslí nabudúce... P.S. To video s atómovým výbuchom pripomína kraťasy v Simpsonovcoch, ktoré moderoval Troy McCluire ()

predators 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi chyběl hlubší příběh, na druhou stranu, co očekávat od animáku pro děti se špetkou té dospělácké chytrosti a dětské hlouposti a naivnosti. Nebo je to naopak? :-) Tak či tak, ti nejmenší budou z železného "supermana" nadšení a nám tento "plecháček" určitě neublíží...pokud tedy na něj nebudeme mířit zbraní... :-) 75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

King Kong, E.T. a Superman dohromady – to celé ručně animované a nadabované Jennifer Aniston nebo Vinem Dieselem. Šílenost? Nikoliv! Železný obr se ve všech možných ohledech liší od "klasické Disneyovky" (tm) a vlastně nemá ani moc společného s celorodinnými 3D hity jako Hledá se Nemo. V první řadě je dobré vědět, že tohle není film pro nejmenší diváky (asi by se nudili a dost věcí nepochopili). Je to film pro dospělé, ve kterých ještě přebývá kousek dětské duše. A docela dobře si Obra dokážu představit coby normální-hraný snímek. Železný obr neoplývá kdovíjakým příběhem, jeho síla tkví v prokreslených postavách (včetně titulního plecháče) a spoustě odkazů na staré komiksy, filmy a studenou válku. Blíž dospělým japonským animákům se američtí filmaři zatím zřejmě nedostali. 90% Zajímavé komentáře: Lima, InJo ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Titulek v novinách, jenž čte Dean McCoppin ("Disaster Seen as Catastrophe Looms"), je podobný tomu z Lady a Tramp (1955), kde jej čte Jim Dear a také titulku z Fun and Fancy Free (1947), kde noviny čte Jiminy Cricket. (D3VIL)
  • Aby počítačově generovaný robot vypadal jako kreslený, technici vyvinuli program, který nepatrně "třásl" konturami robota. Dosáhli tak stejného efektu jako u přirozeně nedokonalých rukou kreslených animací a obraz robota tak dokonale splynul s kresleným okolím. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama