Reklama

Reklama

Saltburn

Trailer 2

Student Oliver Quick (Barry Keoghan), který se snaží vydobýt si své místo na Oxfordu, se nechá vtáhnout do světa okouzlujícího a aristokratického Felixe Cattona (Jacob Elordi). Ten ho pozve na Saltburn, rozlehlé sídlo jeho výstřední rodiny, kde prožijí nezapomenutelné léto. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (186)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Extrémní podivnost. Hodně netradiční a originální námět evokující jeden velký podivný bizár se nakonec vyklubal v dost šikovnou hru s divákem, ve které je vidět zábavnost, kreativita, vtahující vizuální styl i šmrnc. Od začátku totiž divák netrpělivě čeká, co vše tady bude špatně a jakým směrem se film nakonec vydá, jelikož zpočátku vlastně vůbec nemá tucha, o co tady jde. Herecká dvojka je stejnětak dost výživná a musím říct, že takhle perfektně zahranou hlavní postavu jsme na plátně už taky nějakou dobu neviděli. Líbí se mi bohaté změny stylů, držení diváka v nevědomosti ohledně dalšího vývoje a dost možná i konečná "obyčejnost" celého příběhu, která z filmu dělá vlastně celkem uvěřitelnou fucked-up zábavu pro diváka znuděného klasickým hollywoodským mainstreamem. Zkrátit od 20 minut a trochu méně toho doslovného konce, ve kterém nám z nějakého důvodu museli tvůrci ukázat, co že se tedy vlastně stalo, a to i přestože to bylo dost očividné a jasné i bez toho, a byl bych ještě spokojenější, nicméně i tak je tedy Saltburn tím lepším, co se za poslední dobu urodilo a dost jsem si užíval celkový průběh, rád jsem sledoval tuhle snobskou bohatou rodinu v jejich sídle a ještě radši přerod ústředního šprta v... no uvidíte sami. Svěží závan, kvalitní filmařina a Barry Keoghan je zde doslova výborný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec! Aj keď spočiatku som bol ohľadom tohto filmu trochu skeptický, tak vďaka nevšednému Oliverovi sa dej poriadne rozbalil. (Pozor, bude tu aj spoiler) A ako sa neskôr ukázalo, jeho plán bol poriadne širokospektrálny. Miestami mi ho bolo až ľúto, ako sa v tej aristokratickej spoločnosti musí cítiť podcenený, ale napokon sa to celé pekne vykryštalizovalo :) Aj keď Oliver už od začiatku pôsobil trochu divne, vôbec by som ho netipoval na takéhoto schopného taktika a manipulátora. Malo to zopár nelogických súvislostí, ale inak super. Zaslúžené 4* ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První film kterej Emerald Fennell režírovala Promising Young Woman(2020) mě až tak nezaujal. Saltburn už je ale jiný kafe. Ikdyž přiznávám, že když snímek vylezl(spatřil světlo filmovýho světa) nevěnoval jsem mu vůbec žádnou pozornost. Moji pozornost získal až poté co jsem dostal tip od uživatelky Ratchetka za což jí tímto děkuju jelikož sám bych se k němu asi jen stěží dokopal. Film jako takovej komentovat nebudu to už třeba pěkně a trefně vystihl filmovej kolega darkrobyk. Já jen dodám, že jde o kousek kterej rozdělí diváky na dvě poloviny. A to na ty, kterým se film líbit bude a na ty, kterým film nesedne. Já patřím do té první skupiny a kvality filmu oceňuji na 4hvězdy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to. Jde ale o jeden z těch filmů, kterým sice dávám nízké hodnocení, ale zároveň vlastně moc nevím, co bych filmu vyčetla. Je to dobře natočené i zahrané a vidím tam tu jasnou režisérskou vizi. Věřím, že ta celková stylizace dokáže hodně lidí podmanit, ale já jsem se nemohla na to naladit, vůbec jsem se nedokázala do toho ponořit a v momentě, kdy už jsem rozkličkovala, o co vlastně jde, tak už mě film nedokázal vůbec ničím překvapit ani šokovat a ve výsledku mě to vlastně vůbec nebavilo. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Vizualne fajn, ale tim to tak konci. Zapletka je asi tak nepredvidatelna jako ze po nedeli prijde pondeli. Chybi jakykoli twist. Tech par radobysokantnich scen z toho trci jak klacek z vody, protoze tam vubec nesedi a nehraji. O budovani postav nemusime mluvit vubec, protoze tam zadne neni, postradaji hloubku, motivaci i logiku. Ale tak aspon, ze je to dlouhy! Jako videoklip k nejake pisni od Eurythmics by to asi fungovat mohlo, jako celovecerak nikolivek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (29)

  • Názov Saltburn je údajne odkazom na známe „posypať si ranu soľou“. (Arsenal83)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama