Reklama

Reklama

Hrdinové ve člunu

  • USA The Boys in the Boat (více)
Trailer

Inspirativní příběh podle skutečných událostí sleduje skupinu outsiderů na vrcholu Velké hospodářské krize, jakmile se dostanou do popředí pozornosti, když závodí s elitními rivaly z celého světa v rámci berlínských Olympijských her v roce 1936. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si každou vteřinu, přesto mi k plnému 5tihvěždičkovému zážitku něco trochu chybělo, jedná se o takový typický životopisný film, opravu jak podle učebnice, ale na tom není určitě nic špatného, přesto ale nějaký moment překvapení bych ještě ocenil. Ale moc prosím všechny tvůrce, obsazujte více Calluma Turnera, ten kluk má neskutečný talent a já bych si ho přál vídat více. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně tedy netuším, nakolik se tvůrci drželi skutečných událostí, nicméně je pravda, že mě to celé spíš přišlo jen jako pohádka, která se nechala jen velmi zlehka inspirovat dozajista zajímavou a silnou sportovně historickou událostí, s jejíž věrohodností je to tu ovšem hodně za hranicí uvěřitelnosti. Kdo by totiž věřil story o osmi studentech, co první den ani neví, jak se drží pádlo a přesně za rok poté vyhrají Olympijské hry. Já tedy rozhodně ne, a myslím, že nebudu ani zdaleka sám, nicméně pokud se dokáže potencionální divák od tohoto dojmu oprostit, tak tu máme docela slušnou podívanou, která má vážně co nabídnout. Celý ten příběh je tedy odvyprávěn ve záživném tempu, bez nějakých zbytečných odboček, samotné závody jsou pak zpracovány výrazně a napínavě, a velmi silným prvkem tu jsou i jednotlivé postavy, které vesměs působí sympaticky a moc se mi i líbilo, jak se k sobě kluci chovali, té partě prostě nešlo nefandit. Za opravdu výraznou pak lze považovat výpravu a atmosféru, které film hodně oživují a oslovili mě i emoce, které též musím rozhodně označit za funkční. Hrdinové na člunu je zkrátka působivé sportovní drama, které má co nabídnout a čím bavit. ()

Reklama

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že mě tak chytne film o desetimetrové vaně potřené lakem na nehty, ve které sedí kluci v opocených trenýrkách, zatímco jim kapky potu zatékají ze zad přímo do středu odpadní zóny. Ale je to opravdu poutavě natočeno, zároveň se to vůbec nebere nijak vážně. Sportovní scénky jsou napínavé, v podstatě jsou tam zejména tři hlavní závody, všechny úplně stejné, ale já bych řekl že game changerem tohohle filmu je ten diktátor, který udává tempo s kelímkem na obličeji, připomínající masku z Šíleného Maxe. Je tady skvěle zachycena práce tohohle člověka, jak v které chvíli dávkuje jaký motivační slovosled a s jakou intenzitou a tónem přilívá benzín do krve těch týpků, kteří velkýma vařečkama míchají kafe v pofidérní fašistické říčce. Akorát záběry vztekajícího se Hitlera jsou trochu přitažené za vlasy, jinak jsem v tomhle filmu pořád viděl rukopis Clinta Eastwooda, připomíná mi to styl jeho filmů, bude to nákaza virem dvojité "o" ve jméně. Na další Clooneyho film se celkem těším, je to citlivý a lidský film, bez jakýchkoliv kýčů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sumec Pavol Hammel kedysi spieval, že s tebou by som chcel veslovať, alebo píliť drevo, po zhliadnutí tohto uprednostňujem to drevo, to pravé veslovanie vyzerá na veľkú drinu, čo bolo potvrdené aj pri topení doktora Mráčka. Zaujímavý príbeh jednej partie, ktorá však nemá čím prekvapiť, pretože už vďaka obsahu vieme, ako to dopadne. Filmovo tak nič veľkolepé. Štandardný príbeh o podceňovaných hrdinoch, ktorí to všetkým ukážu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh o outsideroch, ktorí sa tvrdým a poctivým tréningom dostali až na vrchol a na OH 1936 v Berlíne slávili zlatý triumf. Miestami to síce pôsobí až príliš rozprávkovo, no nedokážem posúdiť do akej miery to tvorcovia filmu prikrášlili. Každopádne, sledovalo sa to príjemne, herci boli neokukaní, prostredie veslovania taktiež, a príbeh 8-veslice bol celkovo sympatický. Ústredná postava Joe mi občas išiel na nervy, ale ostatní boli fajn a washingtonskej "lodi" som proste prirodzene fandil. 4* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Veslárov pre rôzne národné tímy na olympijských hrách znázornili skutoční veslári z rôznych klubov Oxfordskej univerzity. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama