Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Výkony jak od opilých ochotníků. Nevím, jestli to tak dělal jeden a já už byl jenom skleptický, ale přišlo mi to tak už furt. Tenhle seriál prokazuje, že je důležitá kamera. Ne jen technicky, ale až emočně. Dokáže podrtrhnout situace a podobně. Tady to však brutálně nefunguje. O to větší šok je, že kameru dělá někdo jako Smutný. Nejlepší kameraman v Česku. To je neuvěřitelný. A smutný doslova. Nulový zájem o to, aby třetí vojsko čekalo na kopci a sledovalo, jak to všechno dopadne. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Za ty poslední dva díly a hlavně za ty rodinné trampoty hlavní hrdinkybych dal nejradšijen dvě hvězdy. Ty scény se sestrou (potažmo dcerou), nebo matkou byly dost zbytečný, netýkaly se hlavní zápletky a určitě nejenom já bych se bez nich obešel. Ten ušetřenej čas se mohl třeba věnovat dvojici agentů v podání Révai-Štáfek, kteří mi připadali místama dost v ústraní, což byla škoda, protože scény s nima mě bavily. Jinak ale musím spíš chválit, natočeno podle skutečného příběhu o únosu dvou češek v Pákistánu. Ty pasáže ze zajetí a držení rukojmích jsou natočený fakt dobře, ale bavilo mě třeba i vyjednávání mezi politiky, nebo řešení naší rozvědky ohledně šejka. Jasný, akční scény nemůže nikdo chtít, aby to vypadalo jako z Mission Impossible, ale už jenom to, že se do něčeho podobnýho naši pustili se cení. Co se týká obsazení - Pavle Gajdošíkové seděla role v Chybách, kde byla skvělá, v Extraktorech se sice snažila, seč jí síly stačily, ale roli nekompromisní a tvrdé policistky jsem jí nevěřil. Nejvíc mě tak zaujal Zach v roli vicepremiéra, ten byl hodně přesvědčivý, ale i další role byly obsazeny dobře. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela nuda se slabým Štáfkem a Reváiem, kterým akce přes u jednoho zločineckou a u druhého zápasnickou minulost fakt nejde. Vypíchnul bych slabý scénář/námět, za kterým stojí slavný novinář Kmenta. Fungovalo to ještě hůře, než u 7 schodů k moci od podle skutečných událostí podobně pojatému námětu novináře Klímy. Ten projekt byl proti tomuto zlatý.  Ale.... má to na české seriálové poměry naprosto skvělou výpravu. A ještě lepší Pavlu Gajdošíkovou, která je tu úplně zjevení proti všem těm Dancingerovým a Fialovým, herecky úplně jinde.  Škoda, že je její role napsaná dost na hovno. :-D 6/10 Jsem kritický vzhledem k ambicím a námětu, ale jinak asi ok. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitně natočený český seriál v americkém duchu. Co na tom, že se tvůrci jen inspirovali osudy Hanky a Tonči a není to do detailu podle skutečnosti. Díky tomu si mohli některé věci přidat a na jiných ubrat. A proto je tento seriál rozdělen na dva tábory. I tak se jim podařilo ve střípkách ukázat, co holky zažili v zajetí až s toho někdy mrazí! A to vše jen díky špatné volbě vydat se do Indie přes Pakistán, kde jsou uneseni a drženi v Balúčistánu v otřesných podmínkách. Trochu mi tam neseděla ta kauza z katarským princem, ale tak to asi chodí v případě takto vlivných lidí. Co musím vypíchnout je vydařená kamera a celková vizualizace. Kluci v některých místech fungovali, ale v jiných zas tak dobře nepůsobili co by naše utajené jednotky (Štáfek a Révai). Hlavní vyšetřovatelka Gajdošíková dostala zbytečně moc prostoru i s jejími životními klišé se sestrou/dcerou. Nejvtipnější byl ale ajťák Spinner, který to měl vše na salámu! Myslím že kdyby si více rejža pohrál, dalo by se s toho vyždímat víc a protáhnout i s odbočkami na deset dílů, ale tak rozpočet je druhá věc. 70% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hanka s Tončou jistě netušily, že jednou takto obohatí český seriálový rybníček. Bohužel je to ale promarněná příležitost. Tvůrci se na jednu stranu snaží, aby seriál odpovídal skutečnosti, ale zůstali jen na půli cesty. Dobře jsou ztvárněné okolnosti únosu a videa holek i jejich matek. Co se dělo během zajetí, je vycucané z prstu a obohacené o pár útěků a přestřelek, aby to bylo víc "napínavé". A protože tvůrcům samotný únos holek a snahy o jejich vysvobození asi nepřišlo jako dostatečně zajímavá zápletka pro šestidílný seriál, přišli tvůrci ještě s naprosto dementní podzápletkou s hlavní hrdinkou-vyšetřovatelkou a její rodinou, s odhalením ve stylu Cimrmanova vichru z hor. Pavla Gajdošíková je i tak to nejlepší na celém seriálu. Neznámé herečky hrající Hanku a Tonču nejsou moc dobré a dlouho ani není jasné, která má být Hanka a která Tonča. Štáfek a Révai v rolích "bývalých traktorů" jsou v seriálu dost málo (na to, že se podle nich seriál jmenuje) a jsou tam jen proto, aby v seriálu mohly být nějaké akční scény. Netřeba dodávat, že bez akčních scén a snahy o "světovost" by byl seriál lepší a méně trapný. Na výpravě se sice nešetřilo, ale aspoň ty turecké nápisy v "afghánských" ulicích by vyretušovat mohli. Ještě stojí za zmínku, že zatímco Balúčistán a další regiony, kde byly dívky zadržovány, jsou prezentovány po pravdě, v případě další podzápletky inspirované kauzou pedofilního katarského prince tvůrci přišli s fiktivní zemí "Kumar". Nejspíš proto, aby se v Kataru neurazili. Celkově doporučuju jen jako guilty pleasure a je škoda, že se asi nikdy nedozvíme, co si o seriálu myslí Hanka a Tonča. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)
  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama