Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (5)

Metoda Markovič: Hojer (2024) 

Nejznámější český kriminalista vs jeden z nejhorších vrahů naší historie - určitě nejlepší Voyo seriál, který se realistickým stylem blíží Případům 1. oddělení (2014) a zároveň je oživován prolínáním časových rovin s různými případy (dokonce slavný mord kuchařinky z Pitavala) plus hovory alá Mlčení jehňátek s Kotkem (který si pro sebe ukradl poslední díl), takže ikdyž nějaký ten díl se celý odehrává ve výslechové místnosti není to statické a grandiozním plusem je brutální mrazivá atmosféra. Lněnička a Uhlík s rolemi, kterými vystoupili z anonymního davu povědomých tváří, ale mně nejvíc sedla role Neužila (ikdyž ta linka s manželkou s rakovinou byla úplně zbytečná a rušivá jako nejslabší článek). Dobrá práce a poslední role Dana Heribana. ()

Možnost léčby (2024) (E01) 

Na  Případy 1. odělení (2014) to dokonalostí prvním díle nedosáhlo, ale zatím velmi solidní zálržitost - pochvala za profi dobovou výpravu opravdu na úrovni Devadesátek (2022) a oceňuji i ty filmové postupy alá mysteriózní film. Vlastně bych souhlasil s názvem recenze z aktualne.cz, že to je Fincher s příchutí turistického salámu. ()

Poslední facka (2024) (E03) 

Dokonalý!!! Tohle je asi nejmrazivějších 57 minut v televizi, co jsem kdy od domácích tvůrců dostal. ()

Chyba systému (2024) (E05) 

Výlet na Slovensko, hláška se stopařkama, scéna před dveřma bytu v paneláku, Mišíkovo milostné trio - malé rozšafné zvolnění před finále. Tenhle seriál funguje skvěle. ()

Cesta ke světlu (2024) (E06) 

Čekal jsem trochu přímočařejší konec, ale nakonec proč ne. Poslední díl korunoval tenhle seriál na nejlepší z dosavadní produkce Voyo a Kotkovo závěrečné sólo byla prostě lahůdka. ()

Reklama

Reklama