Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Muhaha, to byla ale vystavni volovina, ale zas ty absurdity a la nemy vyslouzilec Douglas, Griffith s rodilym prizvukem a nazi capo di tutti capi Neeson tomu dodaly tu spravnou stavu na americky bijak na nedelni odpoledne. Jinak musim hodnotit kladne (pojetim, ne charakterem;) postavu Richardson, nez teda na konci sklouzla do klise, herecky to kazdopadne davala nejvic ze vsech. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Osobitý špionážní thriller s romantickou zápletkou a občas slušným napětím, byť díky dějovému spoileru hned ze začátku filmu víte, že vše dobře dopadne. Je to každopádně mnohem více o Melaine Griffith než o Michaelu Douglasovi, jelikož ta dostává více prostoru a má tak i větší možnost svojí postavu rozehrát. Douglas nicméně svojí roli odvedl taky velice slušně a mě tohle válečné drama jako celek bavilo a s délkou přes dvě hodiny jsem vůbec neměl problém. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Záblesk ... Aneb Jak si američtí filmaři tak ňák představují špionáž. "Kde je ta polévka?" říká Horst Drechsler v kuchyni. Agentka Melanie Griffith se nad hrncem tváří jakoby byla právě přistižena při focení tajných map... "Vaše dokumenty," říká jakýsi neznámý lajtnant v řeznictví, překvapen zjištěním, že na něj tumpachová Agentka Griffithová bezdůvodně zírá s otevřenou pusou. Agentka Griffithová se zatváří jakoby právě stála s kouřící pistolí nad zastřeleným führerem a třesousíma se rukama rozspye obsah kabelky po zemi. ... Aha...Tak tomu se říká "práce v utajení". Jak roztomilé! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Trochu to šustí papírem a je v tom vidět románová předloha, to činí tvůrcům u daného žánru potíže často, protože to, co si může dovolit románová kniha, si nemůže dovolit film a naopak a tady to tvůrci moc nevychytali, takže to celé občas vzbuzuje otázku po realitě a pravděpodobnosti příběhu i jednotlivých scén. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)
  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)

Reklama

Reklama