Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Radko 

všechny recenze uživatele

Mediálne obľúbená téma klonovania v akčnom príbehu o nahrádzaní zaniknutých ľudských identít. Pomerne sľubný začiatok s vykreslením sveta, kde sa bežne vyrábajú náhrady mŕtvych domácich zvierat, ale ľudské štepy sú oficiálne zakázané, ústi do nič nehovoriacej vybuchovačky s dostatočne prkenným Arnoldom v hlavnej úlohe. Fanúšikovia rakúskeho kulturistu si však prídu na svoje. Bez potúženia alkoholom, či inou omamnou látkou sa dá v tomto skvoste vidieť dvojmo. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Trilogie Terminatora, Predátor, Běžící muž a Total Recall akční sci-fi filmy s akční hvězdou Arnoldem Schwarzeneggerem. Nevím proč, ale tomu chlapovi sednou role ve sci-fi snímcích a 6. den to docela i potvrdil. Téma klonování je a stále bude zajímavým tematem, takže proč nenatočit o tom film, který by byl přikořeněný akčními scénami, jako třeba skokem z pořádný výšky do vody. No proč ne?! Ano, je to akční film, takže nesmyslů je tolik, že bych je nezvládl spočítat pomocí všech prstů co mám. Film má kupodivu dobrý děj. Byl jsem rád, že jsem se až po hodině pořádně dozvěděl, co se vlastně děje a byl jsem tedy překvapen, jelikož něco takového jsem nečekal. 6. den má dobré herecké obsazení. V čele s rakouským kulturistou mně dále překvapil Michael Rapapor, Michael Rooker, Robert Duvall a nejvíce Sarah Wynter (známa ze seriálu 24 hodin). Arnold Schwarzenegger podává standartní výkon. Ani špatný, ani výborný. Prostě něco mezi tím. Velmi mně zaujala hudba (jak jinak) od Trevora Rabina. Jen nevím co s hodnocením. Konec filmu byl naprosto zkažen. Osobně je to 3,5*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nechapal Arnieho snahu hrat obycajnych chlapov. Nie, nikto s Arnieho telom proste nemôze hrat nejakeho blbeho pilota helikoptery, ktory len tak tak zakazdym unikne zloduchom. Toto jeho fanusikovia nechcu. Arnie ma byt masina na zabijanie pokial mu to kondicka dovoli a v tej dobe na to este mal. Druha vec, ktora ma na tom filme strasne serie je PG-13 rating. Cize ziadne nadavky a tym padom ani razne hlasky, ziadna brutalita a ani krv. Akcia je tiez dost fadna. Je tu jedna slusna autonahanacka a potom uz len nekonecne prestrelky nejakych trapnych paprskometov. Bitky su tiez slabe. Arnie v nich po choreografickej stranke nikdy nevynikal a vypomahal si poriadnou brutalitou. Ale ta ma v tomto ratingu utrum. Ale najväcsi trapas su digivrtulniky. Peklo to sucasnych velkofilmov zacalo uz tu. Najviac som sa smial, ze nech su akokolvek blizko, tak okolo seba neviria ziadny vzduch a vsetkym drzia ucesy jak keby tam ani ziadne vrtulniky neboli. Po akcnej stranke ma bavil len runinng gag s neustale inak zabitym klonom jedneho zabijaka. Chudak chlapec. Z hereckeho obsadenia ma zaujal Terry Crews na ktoreho som uplne zabudol, ze sa uz s Arniem stretol pred Expendables. Ale drsneho zabijaka som mu neveril ani sekundu. Napriek svojej namakanej postave sa viac hodi na komedianta. Samotny Arnie tu je v dvojnasobnej porcii ale bohuzial to nie je ani polovicna zabava. Cely cas pôsobi dost nevyrazne. Par zabavnych scen tu ma aspon Michael Rapaport. Zaporaci su dost o nicom. Rovnako ako zapletka. Na filozoficke sci-fi to je prilis povrchne a na akcny vyplach tu je malo akcie a ani tá za vela nestoji. Takze najviac ma bavilo par detailov ako si scenaristi predstavuju buducnost (vraj sa to ma odohravat v roku 2015, takze to uz je minulost). Plus ta jedna nahanacka a par cool Arnieho pohladov. Je toho dost malo, ale stale je to lepsi film ako totalny fail T5. Najdivnejsia na celom filme je ta babika, ktora ma byt akoze pekna, ale nieco tak hnusne a strasidelne by som dietatu nikdy nekupil. 4/10. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že první třetina filmu mě moc nebavila. Neustále jsem od toho odcházel, zastavoval to....Střed, ale začíná být akčnější a poznáváte, že film se snaží o jakous , takous zamotanost. Ne že by se to nijak extra dařilo a konec může šokovat, tak 10 procent diváků, ale není to rozhodně hloupé. Navíc akce nabírá na obrátkách graduje ji situace okolo Adamů. Nakonec je z toho fajn podívaná s Arniem. Vytknu určitě absenci neporazitelného a ďábelsky zlého padoucha. Navíc a klidně mě kamenujte Atnie v tomto druhu filmu mi nějak nesedí. Nebyl zlej ale... 65 procent za nakonec slušný pokoukání. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nič proti Arnoldovi, ale pri tomto som skoro zaspal (nebyť naháňačky na tryskoptérach a dobrého ozvučenia kina). Námet ponúka veľké možnosti, ale režisér (inokedy zvládajúci aspoň akciu) mrví všetko, čo môže. A slzičkový výkon Roberta Duvalla bol úplne z iného filmu. Pri End of Days som síce zaspal, ale zaspával som s neporovnateľne lepším pocitom... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Billy D. Lucas (jako Billy Lucas) na filmu pracoval jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera. V téhle době již bývalý Arnoldův kaskadérský double Peter Kent si ve vedlejší roli zahrál chlapíka z ochranky, který sleduje výstupy z bezpečnostních kamer na obrazovkách v Replacement Technologies. (Rominator)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)

Reklama

Reklama