Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Retro gangsterka, která se nese v docela komediálním duchu. Burt Reynolds tu hraje toho komickýho a Clint Eastwood drsňáka a oba jsou super. To jejich vzájemný stírání je sranda a třeba takový předbíhání o to kdo vytáhne větší bouchačku načež Clint Eastwood vytáhne menší kanon je fakt prča. Bavily mě i gangsterské karikatury a nejlepší je když Burt Reynold vyslýchá tlustýho mafiánskýho poskoka a zapálí mu prdel :D Príma film bohužel málo známý. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl film poprvé před lety na VHS nijak extra mě neoslnil. Prakticky jsem si ho pustil jen díky Eastwoodovi. No a protože Clint tam tak nějak hraje druhé housle, nechal jsem ho upadnout v zapomnění... po několika dekádách jsem se k němu vrátil abych si "upravil názor" a nestalo se. Na filmu mi už tak nevadí menší výskyt mého oblíbence, jako přehnaná grotesknost. Za to ale může věk a(nebo) doba. Při sledování žáru velkoměsta v tomto tisíciletí jsem měl opravdu pocit sledování ozvučené, barevné grotesky. Padouši jsou mírní a hloupý. A ti dobří mají vždy navrch a humor na jazyku. Je to sice pitomoučké a dětinské, ale roztomilé - jako němé grotesky :) ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint se po několika hůře přijatých filmech snaží ještě naposledy před publikem uspět, aniž by musel vytáhnout nějaký ikonický western. Nápad se znovu oživeným spojenectvím s Reynoldsem tedy nevypadal zpočátku špatně, ale nakonec Clint jak už to tak bývá u něj zvykem převezme nad filmem veškerou kontrolu a na výsledku je docela vidět, že zatímco zpočátku Reynolds předstírá že Clinta nemá rád, postupem času už jde předstírání stranou. Na obhajobu jako docela zajímavého Reynoldse, tak nudnějšího Clinta musím ovšem poznamenat, že dějově se jedná o slabší záležitost. 50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Docela solidní žánrovka s tradičně drsně tichým Eastwoodem a frajírkovsky se předvádějícím Reynoldsem. Každý si hraje to svoje, co dobře umí, a docela jim to jde. Navíc ve společných scénách oba dva parádně hláškují. Bohužel ve scénách, kde je Reynolds sám, tempo filmu neskutečně pokulhává a hlavně prostřední pasáž filmu je neskutečně nudná. Průměr, který měl rozhodně navíc. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)
  • Na konečné verzi scénáře se podílel i známý spisovatel Elmore Leonard, který napsal scénář k Eastwoodově westernu Joe Kidd (1972). (ClintEastwood)
  • Už během prvního dne natáčení došlo k nehodě. Pro rvačku v baru byla vyrobena atrapa židle z lehkého dřeva. Soupěr Mikea Murphyho (Burt Reynolds) omylem vzal ale skutečnou židli a Reynoldsovi přerazil čelist. Přestože herec trpěl velkými bolestmi, točit se muselo z rozpočtových důvodů dál, a proto si pomáhal prášky. Postupně si na ně zvykl, zesiloval dávky, až to začal být nezvladatelný návyk. Když je vysadil, tělo prudkou změnu neustálo a Reynolds skončil v kómatu, při němž málem zemřel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama