Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (837)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Bod Obnovy je skvěle vypadající české SciFi, které za opravu málo peněz nabízí strašně moc muziky. No a ikdyž chytrá a promyšlená práce s rozpočtem je možná nejsilnější aspekt filmu, určitě to není jediná kvalita, jakou tento snímek nabízí. Pravda, zápletka je relativně banální a předvídatelná. Tady Bod Obnovy neuhrane. Ovšem dynamika i vztah mezi detektivem Trochinowskou a zavražděným a oživeným Davidem Kurlstatem funguje na jedničku a jejich odlišné pohledy na svět se krásně doplňují. Stejně tak fascinující je i debata kolem titulní technologie filmu, kterou scénáře vede napříč celým vyšetřováním, díky různorodé skupince postav. Díky časovému limitu záloh se zde i dobře pracuje s napětím, které vynahrazuje slabší akci. No a zakončení pro jednotlivé postavy i film mi přišlo velmi silné. Musím se přiznat, že na druhé zhlédnutí jsem si to užil i o kapánek více. Prostě kvalitní, detaily napěchovaná, česká podívaná, která stojí za to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $889,157▐  Nakoniec len pekný pokus, z ktorého číha Blade Runner či Minority Report. No ale výsledok je len dobrý po technickej stránke, po príbehovej to je strašne nezáživné kecanie. /40%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ihned po skončení filmu jsem cítil absolutní nadšení. Takový ten pocit, kdy Vás někdo po dlouhé době přesvědčí, že český film stále má co nabídnout. Bod obnovy je civilní sci-fi z blízké budoucnosti se skvělým nápadem a takovou, dejme tomu, tradiční kriminální zápletkou, která se do podobného sci-fi perfektně hodí. Výborná hudba, neočekávané dramatické herecké výkony známých i méně známých herců a především vizuální zpracování Prahy, které vyrazí dech. Osobně, coby zaměstnance Škodovky, pak hodně oceňuji i spolupráci Škodovky na filmu. Tohle se prostě povedlo a zasluhuje si to obdiv napříč republikou...ale i dál! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si, že nebudu Bodu obnovy nadržovat jen proto, že je to český film, a tak sice hodnotím průměrnou známkou, ale zároveň doporučuji všem, aby se vydali do kina a podpořili chvályhodně jinou tuzemskou tvorbu, za kterou se nemusíme stydět. Hlavním problémem Bodu obnovy je podle mě příběh, který vrší jedno omšelé klišé na druhé, je buď překombinovaný, nebo naopak vyvolává zbytečné otázky... A trvá skoro dvě hodiny, což je vážně příliš. Ačkoliv bych na film znovu nešel, peněz za lístek rozhodně nelituji a těším se, co Robert Hloz natočí příště. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

České sci-fi, které moc neví, čím by mělo strhnout. A tak dominuje vizuální stránka. Není úplně jednoduché se v tomto filmu vždy orientovat. Rok 2041 má člověk, který zemřel nepřirozenou smrtí ústavní právo na Bod obnovy, což převedeno do praxe znamená, že bude znovu oživen. A posléze se rozjíždí tak nějak nepřehledné pátrání po pachateli dvojnásobné vraždy, kdy jsou základní pravidla bodu obnovy porušena. Futuristický ráz ukáže ukázku monumentální architektury, velkou funkci to na film nemá. Děj se totiž povětšinou přesune do nějaké zapadlé části města, popřípadě se zdržíme v interiérech, zařízených moderními technologiemi. A naprosto chybí akce. Napočítal jsem tak nanejvýš dva akční střety, což je na téměř dvouhodinový film opravdu málo, Herecky je to nezajímavé. Všichni herci asi dostali příkaz být toporní, v tomto ohledu nejvíce vyniká Andrea Mohylová v titulní roli vyšetřovatelky a Matěj Hádek v roli vědce. Nejlepší na filmu je kamera. Pokud jde o inspiraci jinými sci-fi filmy, tak by to ani nevadilo, kdyby to bylo natočeno poutavě. Většina filmu má takový plouživý nádech, ne vždy vše dává dobrý smysl a více výrazných momentů by filmu také prospělo. Robert Hloz nějaké režijní schopnosti má, tak v případném vylepšení vypravěčského stylu a náhozu potřebného napětí, by divák mohl setrvat v bdělém stavu. 5|10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (24)

  • Detektiv Em (Andrea Mohylová) používá jako služební zbraň futurističtější CZ P10C, která na botce závěru ukazuje stav munice v zásobníku. Taková technologie dnes již existuje a vyvinula ji americká firma RADETEC. (UncleMorty)
  • V čase 8:40 můžeme spatřit Pankrác budoucnosti. V čase 16:38 se nabízí pohled do útrob Fakulty humanitárních studií Karlovy Univerzity. V čase 23:40 tyčící se kolosální mrakodrap s nápisem: „ZÁLOHOVALI JSTE DNES,“ nad budovou Národního divadla. V čase 54:42 vidíme odehrávající se párty v klubu MeetFactory na Smíchově. V čase 01:20:16 je vidět naskýtající se krátký obraz na uprgadovanou byznys zónu ve Varšavě. Závěrečná scéna z pohřbu se odehrává u nejstarší části Olšanského hřbitova. (Arnyfe)
  • Úvodní scéna, kde neznámý pachatel skáče z budovy, neodpovídá dvěma záběrům a místu dopadu. Hned první záběr na budovu (ve skutečnosti Ústřední telekomunikační budova na Žižkově) vidíme, že jsou zdi věže budovy prodloužené na severní a jižní část budovy. Místo, kam agentka Trochinowská (Andrea Mohylová) běží za pachatelem, je věž ve druhém záběru neprodloužená. V dalším záběru, kde se pachatel snaží vylézt a skočit, je v pozadí vidět Žižkovský vysílač, ale místo, které je ve filmu vidět, kam pachatel skočil, je na opačné straně věže. (Leopard105)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama