Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Město duchů je takové všední a stokrát viděné nic, které zhlédnete a tím to hasne. Není to špatné, dokonce se i párkrát zasmějete, ovšem žádný fórek, kterému jsem se smál si teď, necelý den po shlédnutí již nedokážu vybavit. Od ostatních romantických komedií to trochu odlišuje jiné konverzační level, některé rozhovory byly zajímavé svou komplikovaností a promyšleností (což by se naopak někomu mohlo zdát jako kostrbaté a nepochopitelné). Na druhou stranu pokus o humor ve scéně, kdy lékaři v nemocnici Pincusovi vysvětlují co se s ním stalo mi připadala hodně přepálená a až trapná. Hlavní postava mi byla sympatická, protože jsem v ní trochu viděl sebe samotného. Téa Leoni možná není herecká superstar, ale nikdy žádný film nezkazí a má v sobě něco, co ji od ostatních hereček odlišuje. Je to koukatelné, ale možná mi tenhle typ humoru nesedí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, svieža oddychovka v podaní Ricky Gervaisa, v tomto prípade ako mizantropický zubár Bertram Pincus. Pár gagov v jeho podaní stálo za to a na Téa Leoni sa tiež dobre pozeralo. Nemôžem však tvrdiť, že by ma snímok extra nadchol, od tohto komika som už videl aj lepšie kúsky, nápad s otravnými duchmi ale nebol zlý. 60/100 ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ricky ma vždy spoľahlivo rozosmeje, občas ho používam ako antidepresívum. Niekedy mi stačí už len jeho výraz v tvári alebo gesto a cuká mi kútikmi. Scenár síce nepísal, ale nepochybujem, že niektoré hlášky sú z jeho tekvice. Niekomu by mohlo prekážať, že na jeho mieste nie je fyzicky atraktívnejší herec, lenže v tom je práve pointa. Nikde totiž nie je napísané, že krásna žena nevyhnutne uprednostní dobre vyzerajúceho ale nudného chlapa, pred nie bohvieakým fešákom, ktorý ju ale zase dokáže rozosmiať. Trošku cheezy a zjednodušené, ale pravdivé. Posledná časť, ktorá znateľne upustila od vtipu a venovala sa hlavne romantike, ma až tak nebavila. Pincusov dáviaci reflex pri pachoch a podozrivých substanciách mi prišiel veľmi povedomý. Téa je veľká sympaťáčka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš romantická než komedie i když to tak zpočátku nevypadá. Zejména první třetina je plná sarkasmu a vtípků, o které se stará Gervais jako zapšklý zubař a dialogy mezi nimiž patří k nejlepším vyplňování vstupního dotazníku v nemocnici, otázka zda došlo či nedošlo při operaci k nějaké komplikaci nebo první rozhovory s Gwen. Ovšem současně s tím jak se scéně objeví Tea Leoni coby Gwen, začne se komedie překlápět do nefalšované romantiky, což možná ne každému sedne. U mě dobrý. Přestože Gervaisovi sedla spíš původní rovina sarkastického protivy, dokázal ustát i rovinu zamilovaného obětavce, Tea umí být stále přesvědčivě sympatická a romantika a city netlačí na pilu nijak drasticky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divný film. Nebyla to ani pořádná komedie, ani pořádná romantika, Ricky Gervais, jakkoliv je to dobrý herec, mi zkrátka nesedí a mohl by se stavět na hlavu a do toho řada prazvláštních dialogů, přičemž některé jsem si musel pouštět několikrát, abych se utvrdil, že mi něco důležitého neuniklo - zejména rozhovor s lékařkou stál za to.. Potěšil mě tak akorát Greg Kinnear v roli otravného ducha, čímž se v mých očích konečně zbavil nálepky Simona z Lepší už to nebude. Jinak to byla vesměs bída. 30% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Ve filmu zazní i písnička od Beatles "I'm Looking Through You". Jde o jednu z mála příležitostí, kdy byla použita původní verze nějaké skladby od Beatles ve filmu. (don corleone)

Reklama

Reklama