Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne totálně rozsekal!! To,že jsem právě vůbec netušil do čeho jdu, zavinilo, že jsem na něj od začátku koukal s otevřenou klapačkou, mírným přiblblým úsměvem a jen kroutil hlavou. Krásně,sympaticky nadlehčenej film, s lehkým humorem, který vás nenutí se řehtat na plné kolo ... on vás donutí od začátku do konce myslet!! Něco takového jsem neviděl ani nepamatuju. Je to neuvěřitelně inteligentní a promyšlený film, který má strašně podivnou, až mírně bizardní atmosféru. Všechno ale v dobrém, jen se na diváka valí jedna "filosoficko-fizykální" otázka za druhou a vnímavý divák nestačí občas ani držet krok s tím, co tam ty postavy řeší a provádějí!! Parádní věc!!! Navíc úžasný Gary Oldman, napětí ve finále, prostě pecka na plné čáře, která je možná jedinná svého druhu, protože nic podobného jsem vlastně neviděl!! Originalita a inteligence, promakanost do detailu zde hraje prim a díky tomuse tento film stal pro mne okamžitě srdeční záležitostí ... opravdový skvost... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Svojský film, ktorý prináša priestor na hru s mysľou a nevtieravý vtip. Je to útok na vnímavosť, je to netradičný pohľad na životne dôležité rozhodnutia a voľby. Je to trefné a pútavé a hlavne veľmi zaujímavé. Takýto spôsob sa mi páči - je iný ale výborný. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Teď, když jsem konečně Interstate 60 viděl podruhé, pochopil jsem pravdou sílu tohoto geniálního díla. Je to klasická pohádka přepsaná do poněkud dospělejší formy, jak již přede mnou napsal kolega Eodeon, můžeme si všimnout jisté návaznosti a inspirace s klasickými knižními díly, kde hrdina vstupuje do vesmíru, který ačkoli se zdá stejný jako ten odkud přichází, dost se od toho výchozího liší. Návštěvník je v novém světě podroben konfrontaci se zdejšími obyvateli, přičemž si navzájem připadají velice odlišní a nedokáží jeden druhého pochopit, zažívá různé příhody, které by se mu v normálním světě stát nemohli a nakonec si ze své návštěvy odnáší hluboké morální ponaučení. Díky skvělé režii Boba Galea máme možnost se do tohoto světa vydat také a rozhodně bychom ji měli využít. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem na tento film původně četl několik pochvalných recenzí (to byla chyba), moje očekávání bylo při sledování dost veliký. Výsledek je jasný zklamání. Trochu bláznivá road movie komedie, utápějící se ve ztřeštěné zápletce a amerických klišé, ve mně často probouzela rozpaky. Snaha v mnoha ohledech působit mravokárně a varovně, se utápí v absurdním ději a chování lidí, které je natolik vzdálené realitě, že jakákoli konfrontace s reálným světem se jeví, jako nesmyl. Nevím, o co autorům šlo. Jestli pobavit, tak se to chvílemi trochu i podařilo (Ne moc často. Mám rád jiný typ humoru.) Mě to ale přijde, že se snažili ještě o něco víc, a to se jim bohužel vůbec nepovadlo. Tohle bylo šlápnutí vedle a zdejší hodnocení zdaleka neodpovídá „kvalitám“ filmu. Já dávám 33%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani tohto filmu sa mi neustale vybavovali spomienky na dve knizky - 1) Americki bohovia (od Gaimana) - v tomto romane je perfektne spracovana snaha priradit aj pomerne mlademu narodu nejake myty a bozstva 2) Cesta pokojamilovneho bojovnika (od Dana Millmana) - hravou formou popisane hladanie zmyslu zivota. Interstate 60 ako film vyborne spaja myslienkove roviny spominanych knih do jedneho filmu, ktoreho od dokonalosti v mojom pripade deli iba miestami nezvadnutelny herecky vykon hlavneho predstavitela - Jamesa Mardsena. Ale po vsetkych ostatnych strankach, tak ako si velmi cenim spominane knihy, rovnako je to aj s Interstate 60. Krasny film vo svojej lahkosti. 4,5* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Postava O. W. Granta (Gary Oldman) je inspirována mytologickými postavami různých kultur. Je z poloviny leprikón, což naznačují jeho červené vlasy, tvar jeho dýmky odkazuje na východní opičí mytologie a její kouř na kouzelné Džiny. (Gary)
  • Nealova (James Marsden) vysněná dívka se jmenuje Lynn Linden (Amy Smart). V době natáčení filmu byl už James ženatý a jeho manželka se jmenovala Lisa Linde. (sator)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)

Reklama

Reklama