Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nevím, jak dalece tvůrci Kinga nepochopili, ale už takhle od prvního pohledu se mi zdálo, že zřejmě nepochopili. Přinejmenším, že se jim nepovedlo udělat z knihy film. Měl jsem z toho dojem, že jako kniha to musí být velmi zajímavé, ale jako film příšerné. Hlavně se to tříštilo na takových detailech jako je třeba příběh. Jako divák jsem nevěděl, jestli to je o nadpřirozených schopnostech partičky dobrosrdečných kluků, nebo o jejich sociálních problémech, nebo o problémech připravenosti na národní úrovni, tajné invazi mimozemšťanů nebo dokonce přímo okázalé invazi mimozemšťanů, kteří jsou kdovíproč zlí. Snad kromě zajímavého hereckého obsazení a několika, atmosférou nápaditých, pasáží nenabízí nic, co by stálo za řeč. Jen povzdychnutí na konci filmu: "Ach, a mohlo to bejt tak zajímavý." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Same Shit Different Day. Hutná atmosféra lesů Maine pod sněhovým příkrovem se celou dobu snaživě pere s naprosto debilní linií evokující MiB, či Smrtící epidemií - až jsem chvílemi Kasdana podezíral, že zabrousil do žánru parodie. Přesto mi kvalitní obsazení a odsýpající děj s pár opravdu podařenými mysteriózními scénami (útěk zvířat, flashbacky) nedovolí jít s hodnocením níž a klidně si třeba myslete, že mám zubatého slimáčka pana Edého u prdele. Kingovu předlohu jsem nečetl, ale zajímalo by mě, jestli v ní popis plukovníka Curtise (v knize Kurtz, protože Apokalypsa) obsahoval větu: „…pod vrásčitým čelem obočí santaclausovského typu, připomínající chomáč vaty, část ohonu polární lišky, či ochlupení z klínu stygijských čarodějnic…“ ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra, zimní krajina vážně dělá divy a přeje kameře. I pocit izolovanosti uprostřed hlubokých lesů byl působivý. ALE dějově to bylo poněkud zmatené, flashbacky s přítomným dějem nedržely pohromadě a ten slizký obušek se zubama, respektive mimozemský vetřelec byl spíš k smíchu. Přesto mohu říci, že jsem ty dvě hodina přežil celkem bez úhony, i proto, že jsem netknutý knižní předlohou. V opačném případě bych asi mluvil jinak (asi hodně jinak). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi tragický výsledek pro mne jednoho z nejočekávanějších filmů roku. Velice slušný román Stephena Kinga, slibné herecké obsazení, režie Lawrence Kasdana a žánr hororového thrilleru - to vše bylo naprosto nechutným způsobem promarněno. Možná že divák nedotčený knižní předlohou bude k tomuhle místy celkem napínavému snímku shovívavější. Pro mě je to nepředstavitelné zklamání. Polovina knihy byla vyškrtnuta, naprosto nesmyslně byla přidána řada věcí, které v knize nejsou, včetně závěru, jenž je překombinovaný až hrůza se završením, které vůbec v románu není. Nejhůře to odnesla postava plukovníka Kurtze ztvárněná Morganem Freemanem. Zatímco v knize má spoustu prostoru, zde se objeví jen v několika scénách, navíc jeho charakter (totální magor a pošuk) je tu takřka úplně potlačen. O dalších zápletkách se radši ani nebudu vyjadřovat - všechny jsou totálně pohřbené jen proto, aby se z díla stal hlavně akční film, díky čemuž se zcela vytratila psychologická stránka románu. Nezbyla tu ani Kingova nadsázka ve vyhrocených situacích a vrcholem pak je ukázání mimozemšťanů v celé své (směšné) kráse. Nad vyřešením Jonesyho/pana Šedého se ani nepozastavuji, ono ani nejde dost dobře natočit scény, které se odehrávají v něčí hlavě - což zabírá velkou část knížky. Flashbacky do dětství také nemají ten náboj, jaký měly mít, nehledě na to, že Duddits vůbec nevypadá jako kluk postižený Downovým syndromem. Herci bohužel také moc prostoru nemají, naštěstí alespoň Tom Sizemore a Thomas Jane měli co hrát a také Damian Lewis (Bratrstvo neohrožených) ve své první velké filmové roli ukázal, že je skutečně schopným hercem. Celkově jde o zklamání roku, zprznění románu Stephena Kinga a naprosto zbytečný film, na který se pokusím co nejrychleji zapomenout. A teď si jdu znovu přečíst knížku, abych si spravila náladu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jí vím že film se občas nepovede stejně dobře jako knižní předloha a autoři museli zvážit, co z filmu vystřihnout, ale co měl znamenat ten konec? Vážení autoři, vemte si film zpět a opravte to! Vypadalo to jakoby scénáristovi došel čas na utvoření scénáře a tak vymyslel konec jen tak z prdele místo toho, aby použil materiál z knihy. Ohromné obsazení si zasloužilo lepší konec. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)

Reklama

Reklama