Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (46)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutočný mišmaš žánrov, ktorý ale do seba perfektne zapadol a celok stojí za to. Taký Indický Robin Hood, ktorý sa so svojimi vernými Charlieho anjelmi snaží napraviť bezprávie v krajine. A nejde len o prachy ale o politiku a celkové vedenie krajiny. Záverečný prejav voličom, aby volili s rozumom perfektne vystihuje aj smutný stav na Slovensku. Čo sa týka jednotlivých zložiek, tak tie ma samé o sebe nenadchli (možno preto ma vôbec nebavil trailer) a napríklad akcia je v prepálenom štýle (kopa CGI a drátov), ktorý normálne nemusím. Ale má to takú neskutočnú dravosť, audiovizuálne to je vypiplané, vyvážený mix humoru, ktorý ma rozosmial a dramatických scén, ktoré na mňa fungovali, že si ma film podmanil prakticky od prvých sekúnd. Dokonca aj Shahrukh Khan, ktorý ma doteraz nezaujal, ma v hlavnej dvojúlohe sakramentsky bavil. A pesničky zmysluplne dopĺňali dej, takže som ich prežil bez pretáčania. Snáď len to silné tlačenie na ľavicové zmýšľanie bolo miestami príliš. 9/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Indický meníčko o několika chodech pro početné publikum. Pro každého něco. Netušil jsem o co půjde... začíná famózní choreograficky vytříbenou akcí, přejde do krimi thrilleru, začne na diváka pomrkávat politickou agitkou, že se nebere tak úplně vážně, a dorazí to romantikou a pestrobatevnými hudebními videoklipy. Jo, to je Indie překvapivých chutí. Bollywoodský vymazlený akční nářez s absurdní stopáží natahovanou snad až zbytečně mnohavrstevnatým příběhem s romantickou linkou. Ty akční scény jsou fakt efektní! 85% (viděl jsem 1x) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V krajine hare Krišnu vedia točiť veľké filmy, ktoré aj vyzerajú, že stáli viac než sáčková polievka. Pre mňa osobný problém sú len časté spevy a tanečky, ktoré ma rušia a zbytočne naťahujú film. Jasné, chápem, že po dvadsať deka kari z britského národného obedového menu menom tikka masala človeku trochu rozprúdi črevá a zapraje si zakrepčiť, ale aj tak - dajte prosím radšej až po záverečných titulkoch. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dost možná že ten nejšílenější a nejhaluznější indický akčňák, jaký jsem dosud viděl (a že jsem jich už viděl možná dva tucty). Kulervoucí směsice extraligových triků, perfektních akčních scén, retardovaných dialogů, melodramatického patosu a několika hudebně tanečních vložek, tentokrát bohužel naprosto nezajímavých. Brutálně překombinovaná zápletka s leitmotivem utopického levičáctví a se spoustou za vlasy přitažených dějových linií, které ale do sebe nakonec samozřejmě všechny krásně zapadnou. A bezmála šedesátiletý Khan funguje jako reklama na esoterická ajurvédská kouzla a čáry, protože skoro není možné, aby v jeho letech takhle vypadal a pohyboval se nějaký běžný smrtelník. Stopáž na můj vkus ca o hodinu přepálená, vzhledem k notně přiboudlému a málo záživnému ději. A jen za prvotřídní akci a výpravu se mi čtvrtá dávat nechce, když celek působí popravdě hodně slabomyslně a ani postavy mi k srdci dvakrát nepřirostly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NAŠE ZDRAVOTNICTVÍ JE ZANEDBANÉ. VIKRAM RATHORE STANOVIL NA NÁPRAVU TOHOTO SYSTÉMU 5 HODIN. ČEKALI JSME ROKY NA ZLEPŠENÍ NAŠÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE. VIKRAM RATHORE POSKYTL SYSTÉMU PĚT HODIN NA NÁPRAVU. A VIDÍME, ŽE TO MOŽNÉ JE…“  Hele… neskutečně efektní filmařina! Vlastně taková… jakou umí jen Indové! Příběh o novodobým Robinovi Hoodovi je filmem pro velký plátno a myslím, že se blíží doba, kdy na něm tyhle kousky budou předvádět (masově) i u nás. Jasně, měli by z toho vyhodit ty „zpívánky“, což by pomohlo tempu i stopáži. (Takhle je doma musím přetáčet…i když jsou ty chorea fajn a kurevsky barevný…) Připravte se v podstatě na superhrdinskej film. Baví mě to, páč to má v sobě to, co třeba posledním „Postradatelným“ chybělo – kurevskou nadsázku, parádní vizuál a (dokonce) týmovou akci!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Indický herec a filmový producent Shah Rukh Khan, známý také pod zkratkou SRK, si zde vystřihl dvojroli. 2.) Film vytvořil několik kasovních rekordů pro hindský film a předběhl ty, které stanovil předchozí Khanův film „Pathaan“ (2023). 3.) Film byl natočen s rozpočtem 38 mil. USD. 4.) Scénář „čerpá“ ze skutečných průserů v indických veřejných zakázkách. 5.) Thx za titule „vasabi“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Zajímavosti (6)

  • Podľa Khana je ústrednou témou filmu „posilnenie postavenia žien“. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v septembri 2021 a natáčanie prebiehalo v Pune, Bombaji, Hajdarábade, Chennai, Rádžastháne a Aurangabáde (India). (Arsenal83)
  • Zobrazený obchod a korupcia so zbraňami vo filme sú inšpirované skutočným tzv. Boforsovým škandálom, ktorý sa týkal zmlúv o zbraniach, ku ktorému došlo medzi Indiou a Švédskom v 80. a 90. rokoch 20. storočia. Udalosť mala významný vplyv na indickú politiku a obstarávanie obrany. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno