Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (Intersonic)

(více)

Recenze (57)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to vydal Intersonic jako SB klasiku, čekal jsem od toho mnohé, bohužel marně. Celý příběh je vystaven na poměrně hloupoučké a později zbytečně komplikované zápletce, na kterou, jak tady Krakonoš :) poznamenal, scénář nestačí. Jen trochu zasvěceným, kteří viděli více SB filmů z tohoto období, musí být jasné, že většina těchto filmů je velice špatných a je mi záhadou, čím si tento zasloužil svou pozornost. Ve filmu se moc mluví, intrikuje a sporadické boje skončí hned jak začnou. Sice se to tvůrci snaží napravit poslední bitkou, která je už sice jaksepatří, ale jaro nedělá. 40% ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ve škole pěti zbraní, pověří učitel svého žáka, aby vyhledal jeho pět bývalých studentů a zjistil, zda ve světě konají dobro nebo zlo a ty zlé, aby zničil. Aby se mu to povedlo, musí se z jedním z nich spojit... Klasické kung-fu od společnosti Shaw Brothers. Zápletka je stupidní, příběh taky, ale je to koukatelné. Na kult ze stejného roku 36.komnat Shaolinu, to ale zdaleka nemá. 50% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další z řady HK snímků s prvky kung-fu zaujímá především netlačením na pylu co se týče akčních scén, jen aby se za každou cenu neustále bojovalo. Důraz je kladen i na příběh, který je sice krapet kostrbatý, ale co se týče dramatičnosti vcelku i zajímavý. Jako jeden z mála filmů tohoto druhu tu jsou představovány různé bojové prvky, takže se vlastně jedná i o takovou menší přehlídku bojových umění. Scénář nijak nevybočuje ze zavedeného schématu, takže není čím by alespoň nějak překvapil. Má to příběh, má to děj, má to atmosféru, má to kung-fu. Co víc si přát. Ne, pecka to tedy rozhodně není, ale za shlédnutí určitě stojí. ()

HarqAlAda 

všechny recenze uživatele

Na to ako naivný film to je, predvedie nám veľmi kruté mučenie a zabíjanie - ešteže je všetkým (a najmä divákom) jasné na prvý pohľad, že nikto z hercov neprišiel k ujme.... Herci sú v špičkovej forme. Kúsky ktoré predvádzajú nemôžem síce nazvať skvostami, každopádne od hercov vyžadujú ozajstný prvotriedny skill. A preto som dal až 3 hviezdy. ()

poncius 

všechny recenze uživatele

Možno je to klišé, možno sa to všetko stále len opakuje. Herci raz na strane dobra raz na strane zla. Ale ja proste z týchto starých kung-fu filmov nemôžem. Odkedy sa mi do pamäti vryla nezabudnuteľná 36. komnata Shaolinu tak vyhľadávam všetko čo sa tomu len kúsok podobá. Cheh Chang dodatol tomuto filmu niečo čo ho robí jedinečný je to evidentná skorumpovanosť na strane zákona čo sa dá riešiť len tak, že zainteresovaní to zoberú do vlastných rúk. Dávam 80% pretože dejová línia nenudí naopak graduje a majstri svojho umenia okorenia viaceré pasáže skvelým umením školy piatich zbraní...:-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • 11. miesto v rebríčku „Najlepších 50 kultových filmov všetkých čias“ týždenníka Entertainment Weekly. (Pat.Ko)
  • Had měl být původně žena (podle některých zdrojů měli dokonce Stonožka a Had být manželé). Režisér Chang Cheh ale nebyl bojovným ženským hrdinkám příliš nakloněn, takže postava Hada byla nakonec přepsána na mužskou a svěřena Wei Paiovi. (MaedhRos)
  • Některé dialogy použila hiphopová kapela Wu tang clan na svém debutujícím albu Enter the Wu tang (36 chambers). (Epistemolog)

Reklama

Reklama