Reklama

Reklama

Still: Příběh Michaela J. Foxe

  • USA Still: A Michael J. Fox Movie
Trailer

Obsahy(1)

Nevysoký klučina z kanadské vojenské základny se v 80. letech stane mezinárodním popkulturním miláčkem, jen aby jeho život změnila konsternující diagnóza. Co se stane, když se nevyléčitelný optimista ocitne tváří v tvář nevyléčitelné chorobě? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak jste asi ještě před zhlédnutím tohoto dokumentu věděli, Michaela J. Foxe v devadesátých letech zasáhla Parkinsonova choroba. Vlastně jsem ale neměla tušení, jaké jsou její pravé příznaky (strnulost, nekontrolovaný třes končetin i celého těla). Tvůrci dokumentu vynaložili neskutečné úsilí, aby do rozhovoru se šedesátiletým hercem nastřihávali scény z jeho filmů a seriálů v takovém pořadí, aby chronologicky zapadaly do Foxova vyprávění. Snímek je informačně velmi bohatý a nelze než mít k Foxovi a jeho houževnatosti neskutečný obdiv. Vytkla bych možná, že se režisér příliš nevěnuje Foxovu životu po roce 2000, ale jinak skvělá práce. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Michael je můj oblíbenec a Návrat do budoucnosti je trilogie mojeho mládí, o jeho příběhu jsem slyšel dost, ale i přesto mě tenhle dokument naprosto nadchnul. Rozhodně to není jen o jeho boji s nemocí. Shrnuje celý jeho příběh od dětství, kdy se snažil prosadit jako herec, období, kdy se mu to povedlo a byl jednou z nejzářivějších nastupujících hvězd Hollywoodu, ale i problémy, které tento úspěch přináší. Tvrdý direkt od zákeřné nemoci, která ho srazila na kolena, ale hlavně obrovská síla Michaela J. Foxe a jeho rodiny, když se s tím naučili žít. Tenhle dokument je přesně takový, jaký bych od Michaela čekal. Vždy vyprávěl vtípky, hrál sympaťáky a nikdy se nelitoval. Bojoval za sebe i za ostatní, šel příkladem, inspiroval. I díky nemoci si uvědomil své chyby a naučil si vážit toho, co mu zbylo. Nádhera, dojemnější i díky tomu, že se to o žádné přehnané emoce ani nesnaží. Prostě vypráví příběh jednoho sympaťáka, který měl obrovskou smůlu a popasoval se s tím na jedničku. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitý a originálně pojatý dokument, který má skoro všechno co by dobrý dokument měl mít.  Divák se tu nejen dost dozví, ale zároveň se nejednou zasměje a dojme, přičemž humor a dojemné momenty jsou tu velmi dobře vybalancovány a ani jedno z toho nepůsobí nijak prvoplánově. Fox je i přes onemocnění, které ho značně limituje stále tím Foxem kterého známe a máme rádi, na nic si tu nehraje a velmi často tu říká věci bez obalu, což nebývá úplně zvykem...80% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Michael J. Fox tak si primárně vzpomenu na postavu Martyho McFlye a legendární trilogii návrat do budoucnosti a na druhém místě i na komediální seriál všichni starostovi muži. Popravdě jsem život tohoto herce nějak zásadně v poslední době nesledoval a byl jsem místy docela v šoku jak se momentálně má. Šlo vidět, že si sáhl na dno, ale přesto dokáže svůj osud brát s humorem a obrovskou oporou pro něj je i jeho rodina, včele s úžasnou ženou. Další názorná ukázka toho, že člověk by si měl užívat každého dne svého života a vážit si všeho dobrého okolo sebe...90%. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Veľmi pútavo vyrozprávaný a parádne zostrihaný dokument o životnej ceste jedného neobyčajného človeka a talentovaného herca. Michael J. Fox si získal srdcia mnohých a to nielen vďaka legendárnej postave Marty McFly v kultovej trilógii Back to the Future. Z dokumentu je v každom jeho pohľade a slove až cítiť, že Michael J. Fox je minimálne taký skvelý človek ako Marty. Tento silný dokument Still: A Michael J. Fox Movie nie je celý len o Parkinsonovej chorobe, ako by si mohol niekto myslieť. Sú tu začiatky Michaelovej hereckej dráhy, prvé neúspechy a neľahká cestička, ktorá viedla napokon k nečakanému úspechu, zrazu bol veľkou hviezdou Hollywoodu, ale sláva a úspech ho nestáli málo! A v tom najlepšom, práve keď bol na vrchole slávy, vtedy to prišlo. Diagnóza, ktorú by taký mladý človek nikdy nečakal. Po viac ako 30 rokoch s ochorením Michael J. Fox len dokazuje, aký je bojovník a pre mnohých sa stáva inšpiráciou. Je úžasné, že má po svojom boku milujúcu rodinu a že nestratil zmysel pre humor. Michael: "You've got the world by the tail," Dad said. "Just hold on." Vrelo odporúčam. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

27.12.2023

Prosinec každoročně bývá obdobím, kdy ve Spojených státech většina různých spolků a asociací filmových kritiků vydává své žebříčky a ocenění pro nejlepší filmové počiny a tvůrčí výkony uplynulého… (více)

Reklama

Reklama