Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý mladík s nezvyklou přezdívkou Igby sice pochází ze zámožné rodiny, ale kromě peněz má problémy se vším, na co se podívá. Zatímco jeho o tři roky starší bratr Oliver exceluje na univerzitě a míří k politickým výšinám, Igbyho vyhodili prakticky ze všech středních škol na východním pobřeží Spojených států. Matka o něm nepronese jediné vlídné slovo. Otec je schizofrenik a jakýsi mužský vzor má Igby jen v zazobaném a slizkém kmotrovi D.H. Banesovi. A tak se mladík nakonec rozhodne před vším utéct do bohémského prostředí New Yorku. Jenže uniknout před sebou samotným není tak jednoduché... Cynická americká komedie debutujícího scenáristy a režiséra Burra Steerse (jako herec se objevil mj. ve filmech Quentina Tarantina Gauneři a Pulp Fiction - historky z podsvětí) si vysloužila sympatie diváků i kritiků. S černým humorem líčí potíže dospívání, se kterými se potýká navenek obyčejný mladý muž. Ve filmu, srovnávaném s klasickým dílem Mikea Nicholse Absolvent, uvidíte řadu vynikajících herců: Kierana Culkina, Claire Danesovou, Jeffa Goldbluma, Ryana Phillippeho, Billa Pullmana a také Susan Sarandonovou, oceněnou Oscarem za film Mrtvý muž přichází. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přesně moje krevní skupina.Film, který prostě můžu vidět několikrát, ale přesto se mi neomrzí.Kierana považuji za nejlepšího herce z celého klanu Culkinů a tento snímek a tato role mu byla šitá přesně na míru.Pesimistický film, který je plný lidí, kteří mají problémy, které dávají určitým způsobem najevo a kdyby náhodou ne (bratr Igbyho), tak si divák stejně všimne, že je to jen přetvářka a uvnitř se člověk také bouří. Nemůžu si pomoci, ale Phillippe tu sehrál hodně podobnou roli, kteoru ztvárnil ve snímku Velmi nebezpečné známosti. Culkin je zde výborný. Celé obsazení snímku je skvělé :) Susan Sarandon, která je jedna z nejúžasnějších hereček své generace, další perly jako Billy Pullman, který se zde sice skoro jen mihne,ale rozhodně ho nepřehlédnete a celkové ladění snímku, kde hlavní hrdina utíká před tím, čeho se nejvíce bojí - dopadnout jako svůj "otec". Bojí se, že také dosáhne fáze, že bude bojovat se svými vnitřními démony a proto se proti nim snaží obrnit... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi divná záležitosť, od ktorej som čakal niečo úplne iné, čo som dostal. Ako fanúšik americkej nezávislej tvorby, keď prižmúrim oko aj nad nejakým tým nedostatkom a často sa nechám uniesť aj tam, kde ostatní ostávajú chladní, som to zrejme s tými očakávaniami prehnal. Ani more hviezd ma nepresvedčilo o tom, že toto je môj šálok kávy. Na druhý deň som si už film ani nepamätal. Vlastne dopozeral som ho vôbec? ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nedá sa často vidieť v najlepšej akcii štvorku talentovaných hercov- Sarandon, Pullman, Culkin, Phillippe- už len preto sa vyplatí zoznámiť s Igbym. Už ako sa pomedzi úvodné titulky oboznamujeme s poriadne ironickou polohou snímky, odtušuje režisér, že pôjde o nadpriemernú čiernu komédiu. A navyše inteligentnú. (To sa jej až do konca darí napĺňať.) Na Igbym sa skvele pobavíte, ale nie je odveci dodať, že za tým čiernohumorným rúškom permanentne cítiť slušnú drámu. (Je to vlastne najskôr DRÁMA, a tak KOMÉDIA.) Dosť už rečí, prestaňte váhať a choďte do toho !!! ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Uf... Podmanivě emocionální psíčko o jednom exhibicionistickém introvertovi - rozmazlenému frackovi, který vám leze na nervy, ale přitom zároveň s ním nesnášíte jeho hysterickou ambiciózní matku, namyšleného intelektuálního bratra a tajně mu závidíte ten jeho svéhlavě proflákaný život. Jenže Berr Steers nezůstává jen u toho, proplétá vztahy mezi všemi účastníky a jde tvrdě, syrově až na dřeň nových skutečností, situací a emocí hrdinů i diváků... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dynamický, bystrý, satirický snímek o muži, který se zvláštním způsobem staví vůči rodinným problémům neuznávajíce autority. Film by možná zasloužil hvězdu navíc, nicméně mi chyběla hloubka, v některých segmentech se film dostal do jistých detailů, ale zase z nich uplaval. Pohodový snímek na večer, ale víc v něm nevidím, ač mám rád celkově rodinu Culkinů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Spisovatel a režisér Burr Steers původně zamýšlel vydat příběh jako knihu. (zuza99)

Reklama

Reklama