Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je všechno co umíš? No tak to tě budu muset zabít! Ok uznávám, že na vrcholu slávy natočil Stevo i větší pecky než je tahle a příběh je celkem o ničem, nicméně v dnešní době vnímám jako hotový zázrak podívat se na nevyžraného Seagala v dobách kdy byl ještě cool a nepoužíval na všechno dubla, takže možná i z přihlédnutím k tomuhle faktoru zvedám původní hodnocení o 1*. Navíc v tomhle filmu pronáší Svatý Štefan úplně neskutečný hlášky z kadencí kulometu, že to nejde ani všechno vyjmenovat. Mám v kapse skvělý přípravek na tu podlitinu co máte na čele. Na jakou podlitinu? Na tuhle!!! a plesk! 70% ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně poslední dobrý film se Steven Seagalem, který se naposledy ještě zmátořil po propadáku Aljaška v plamenech, aby už poté nadále točil jen samé shity... film byl i na Seagala docela vtipný o což se hlavně staral Keenen Ivory Wayans, docela dobrá hudba (ehm, tušim, že ji napsal Michael Kamen), ale film jinak zradil špatný zvuk... zvlaště u Seagolových bitek působil dost nepřirozeně... ()

5150 

všechny recenze uživatele

GLIMMER MAN byl před lety uveden také do kin a udělal na mě dobrý dojem, bohužel po druhém zhlédnutí už zdaleka ne tolik. Jako ve většině Seagalovek, tak i zde je kladen větší důraz na jednotlivou akci, než na samotný příběh, což je škoda. Bohužel ani hlášky (Wayans) mi nepřišly bůhvíjak úžasné, byť je tady mnozí vyzdvihují. Nicméně v rámci toho, co Seagal točí dnes, je tohle pořád ještě luxusní záležitost. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Záhadný detektiv Jack Cole, série rituálních vražd a ruská mafie, to je Glimmer Man. Solidní, nenáročná segalovka s nesourodou dvojicí detektivů. Film si bere inspiraci z kultovního Posledního skauta (1991), ale vůbec to není na škodu. Keenen Ivory Wayans coby parťák Seagala funguje na jedničku. Spousta hlášek, celkem dobrá akce a pár fajnových vychytávek, jako třeba břitva ukrytá v kreditní kartě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)
  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama