Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Film jsem kupoval v LK hlavně proto, že jsem četl předlohu Nezbytné Věci od Stephena Kinga. Kniha byla dobrá a film je aspoň důstojný k předloze a děj přepisuje na plátno docela přesně. Gaunta sem si přestavoval úplně jinak a i když měl charisma nebylo to ono, Pangborna už jsem viděl ve více podobách, tenhle byl jeden z těch lepších…nejlepší jednoznačně psychopat ,,baster,, 6/10* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, ale zpracování je poněkud mdlé. Obchodník se vším co potřebujete a po čem toužíte, ale neprodává vám to jen tak za nic, ale za proti službu. Což ve výsledku znamená , že proti sobě pošle celé město. A lidi se vraždí a jinak na sebe útočí. Občas je to solidní, ale jinak to chtělo mnohem víc tlačit na pilu. Pouze šerif (jak jinak) se tomu vzepře a pokusí se to vyřešit. Na Kinga průměr. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Needful Things jsou mou druhou nejoblíbenější Kingovou knihou a i přesto, že už jsem si tak nějak zvykl, že filmové verze kingovek nejsou zpravidla nic moc, na tohle jsem byl hodně zvědavý. Film se knihy moc nedrží, spousta věcí chybí, pár věcí je úplně jinak, ale i přesto je sám o sobě povedený a jak se blíží ke konci, hodně dobře graduje. Max von Sydow mi z počátku v roli zlomyslného prodavače neseděl, ale čím byl zlomyslnější, tím se to zlepšovalo, i když to prostě NENÍ ten Leland Gaunt, jak ho napsal King. Naproti tomu Amanda Plummer v roli Nettie Cobbové podává naprosto vynikající výkon. Hvězdičku ubírám z jednoho jediného důvodu, strašně jsem se těšil na filmovou podobu závěru knihy a byl jsem dost zklamanej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle me fakt mile prekvapilo. Film zacina pozvolna jako takova cerna komedie s vcelku nevinejma sluzbickama pro obchodnika, ale postupne se zacina ukazovat, ze zas tak prijemnej ten obchodnik asi nebude. A pak pride zhruba nekdy v polovine filmu zvrat a film zacina bejt horor, sluzbicky jsou stale hustejsi, pricemz nejlepsi je asi stazeni psa z kuze a lidi zacnou umirat, aby to skoncilo paradne drsnym, i kdyz krapet predvidatelnym finale. Dal musim pochvalit skvelou hudbu s nekolika znamejma pisnickama, ktery skvele dotvari atmosferu. A pak tu jsou jeste skvely herci. Prakticky vsem to magoreni clovek veri, ale samozrejme nejvetsi pozornost na sebe pouta Max von Sydow, kterej je za vsech okolnosti klidnej a je fakt perfektni. Ed Harris je jako jeho protivnik taky slusnej. Sice film neni na 5*, ale na druhou stranu nevidim duvod, proc je nedat. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Výborná kingovská atmosféra malého městečka, horší už je to s nepříjemnými obyvateli, připomínajícími panoptikum, z něhož vydatně čerpali tvůrci filmu 460 podezřelých. Příběh se mění z počáteční idylky přes frašku do tragikomedie a končí tím, co jsme čekali od začátku. Mocná ruka Kinga a jeho oblíbené postavy - ztělesněného zla je ale dobře patrná a spolu s mírně přehrávajícími Sydowem a Harrisem tu podivnou směsici žánrů zachraňují. 60%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama