Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slaboučké tři hvězdičky v podstatě jen za vysoce nadprůměrné herecké obsazení, lokaci, kdy záběry severské krajiny, ledovců a vůbec neokoukanost prostředí hrají pochopitelně pozitivní roli, a koneckonců i za režijní zručnost, kdy August dokáže dlouhou dobu udržovat v divákovi napětí a vzbuzovat větší očekávání, než přinese klišoidní závěr. Předlohu jsem neznal, a tak mě odhalení téhle slibné mysteriózní podívané dost zklamalo. Posledních 15 minut filmu jednoduše snímek potápí. Chtělo to víc zapracovat na scénáři a vyvarovat se předvídatelných scén v závěru, které jakoby vypadly z nějaké filmové parodie. Celkový dojem: 50 %. ()

SjamK 

všechny recenze uživatele

Jen slabý odvar knížky. Detektivní zápletka je opravdu jen jedna z rovin Hoegova románu a sama o sobě není až tak nosná (nebo spíš příliš nepřehledná pro filmové zpracování). Tvůrci filmu si mohli dát víc práce zejména s hlubším vykreslením postav (asi mám na mysli hlavně Smillu - její vztah k minulosti, k otci, Dánsku a Grónsku, i k Izaiášovi... ). Julia Ormond do hlavní role nakonec sedla docela hezky, ale co mě vyloženě iritovalo byl Byrne, který měl k dyslektickému mechanikovi blízko asi tak jako Arnold Rimmer k elegantnímu fešákovi. Film sice nevýrazný, ale mohl dopadnout i hůř. Proto nechávám tři hvězdičky a doporučuji přečíst si knihu. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Má to velmi slibný začátek, zajímavou mysteriozní zápletku ale celé je to utahané, hodně scén působí zbytečně a příběh je hodně nereálný. Nemyslím tím tu lehce Sci-Fi zápletku ale události co se ve filmu dějí a navíc jsou okořeněné extra nevěrohodným chováním postav. Herecky je to prvotřídní práce jak Byrne, Wilkinson tak Ormond, která má ale smůlu v tom, že její postav působí dost otravně. Podle mě promarněný zajímavý příběh nevýraznou režií a scénářem. Dal bych hvězdy tři nebýt předvídatelného a celkově nevýrazného konce. Takle to jsou jen silnější 2*. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Mně se zdá, že se právě tu "nezfilmovatelnou" předlohu opravdu zfilmovat nepovedlo :-) Jako u většiny "přepisů" románů, i tady se nutně krátilo, vynechávalo a zpolopatičťovalo, takže z toho nakonec nemohlo vyjít nic jiného než tuctový thriller. Škoda. Ale pokud to aspoň pár lidí přiměje přečíst si tu knihu... ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem samozřejmě ovlivněna předchozím přečtením úžasné knihy, u které jsem navíc víc než pestrý děj ocenila vytříbený literární styl a vnitřní úvahy a vtipný sarkasmus hlavní hrdinky. Filmové ztvárnění Smilly mě zklamalo z několika důvodů - typově rozhodně Julia Ormond ani náhodou není poloviční Sámka, natož elegantní dámička, kterou je v knize. A dále - dle předlohy rozhodně není hysterka, ba naopak až chladně a racionálně uvažující i v nejsilnějších momentech. Celkově jsem měla z filmu pocit, jakoby někam hnal a nenechal diváka nic v klidu vychutnat, s nikým se pořádně poznat. Každopádně množství událostí z knihy je velmi náročné nacpat do celovečerního filmu. Bylo by zajímavé, kdyby se někdo rozhodl podle předlohy natočit minisérii a s příběhem si pořádně vyhrát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama