Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rutger jako nelítostný německý terorista, co nesnáší britský kolonialismus, OSN, mediální nezájem, zvědavé stevardky a chlapy v dámských parukách a proti němu obvyklí podezřelí módní policie Lando Calrissian a Sylvester Stallone. U Slye bych se milerád zastavil, protože tahle role v Nighthawks, kteří mimochodem celou dobu skáčou, jak pískají žánrová klišé, pro něj musela být varováním. V baretu, brejličkách a s pečlivě zastřiženým fouskem vypadal, jako by zrovinka slezl z dole neoholené účastnice večírku s Kitty a hřebci a v roli policajta působil jako neskutečný dement s ptačím mozkem (zřejmě proto zastával funkci volavky). Po tomhle veskrze tragikomickém hereckém představení nejspíše pochopil, že ztvárnění vietnamských veteránů musí vzít z jiného konce, jinak bude za debila.. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

V nočních ulicích New Yorku působí dva speciální policisté Deke DaSilva ( Sylvester Stallone ) a Matthew Fox ( Billy Dee Williams ). Jednoho dne jsou přezařeni do zvláštní policejní jednotky, protože teroristé chystají přepad na delegáty OSN při mezinárodní konferenci. Vede je obávaný zločinec Wulfgar ( Rutger Hauer ). Akční krimi oplývá svižným tempem vyprávění, dobrými hereckými výkony a překvapivým závěrem. ()

Reklama

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbárna. Nejenom že je to nuda, trapas, neoriginální téma, a taky je to předpovídatelné, ale ještě navíc je tam ta skvělá myšlenka, že takový parchant se prostě zabít musí, a že policista musí být vrah, aby dostal vraha. Myslela jsem si, ze začátku, že nám má být DaSilva sympatický právě tím, že nechce střílet po lidech. Ale ne, on se během filmu poučil, zjistil že měl nadřízený pravdu, a nakonec toho vraha pěkně odprásknul, a ještě s chutí! Vynikající film! Rutger Hauer byl sice dost dobrý, ale na hvězdičku to nestačí. Takový film by podle mně neměl ani vznikat! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdysi před lety, když jsem Noční dravce v pozdních hodinách na RTL viděl poprvé, jsem byl celkem zklamán. Měl jsem za sebou už parádního Ramba i Rockyho a těšil se marně na další akční nářez, kde Sly bude kosit padouchy ve velkém. Dnes to mám naopak a tento snímek si umím vychutnat. Vím, že není nic extra, ale mně se líbí jeho pomalejší tempo, atmosféra potemnělých špinavých ulic New Yorku a dokonalý záporák Rutger Hauer, který je skutečně důstojným soupeřem Italskému hřebci. No a pár výborných akčních scén se tady také najde. Nenáročná, ale pro mě nadprůměrná kriminálka, kterou si jednou za čas s chutí dopřeji. A nikdy se nenudím, rozcvička před Rambem se Stallonemu docela povedla. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný krimi thriller so Sylvestrom Stallonom. Má dosť dobrý príbeh o dvojici schopných policajtov z New Yorku, ktorí sú pridelení do novej jednotky určenej na zadržanie veľmi nebezpečného európskeho teroristu, ktorý práve prišiel do New Yorku. A keďže ho najviac ohrožujú práve oni, tak sa tomu prispôsobí. Spracovanie pôsobí priemerným dojmom, väčšinu času má film dosť pomalé tempo a hlavne zo začiatku, ale v druhej polovici sa to už vylepší, síce ani potom sa nekoná nič výnimočné, ale už sa aspoň stále niečo deje, dej sa stáva osobnejším a tak je to už celkom slušná zábava. Akcia je samozrejme úplne prispôsobená žánru, žiadna výrazná akcia sa tu čakať nedá, policajti stoja len proti jednému protivníkovi, ale nájde sa tu pár slušných výbuchov, niekoľko maličkostí, ktoré potešia a v druhej polovici aj niekoľko slušných dlhších scén, či už naháňačka v metre alebo celá situácia s rukojemníkmi. Len neviem, čo si mám myslieť o prvej zásadnej scéne filmu, stretnutí na diskotéke, kde je pasivita policajtov až neskutočná. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe a výborný Rutger Hauer v zápornej, hlavne táto dvojica ťahá film. Réžia je skôr sklamaním, ale za to môže aj rok vzniku filmu, tento námet by potreboval dynamickejšie prevedenie, ale technická stránka je vydarená. Noční dravci stoja za pozretie hlavne kvôli spomínaným dvom hercom, inak je to len priemerný film na jedno pozretie. 57% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)
  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama