Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (297)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

They live, I sleep. Prvních třicet minut jsem se ukrutně nudil, pak už to bylo jenom horší.. Carpenter, který si tentokrát ani nepomohl hudbou, jakože prďácky brojí proti komercializaci kultury, konzumnímu životu a ekonomice Ronalda Reagana a přitom v čele s osvaleným Marošem Kramárem dosáhl jedině toho, že stvořil první film, kterému jsem měl sto chutí rozšlapat brýle. Hlavní myšlenka dobrá, realizace ovšem na úrovni Paula Michaela Glasera. No nic, alespoň jsem byl obohacen krajně existenciální hláškou: „Brácho, život je čubka. A zase hárá…“, o jejíž původním autorství se vedou letité spory. Někteří říkají podnapilý Jean-Paul Sartre, jiní zase, že za ní stojí od Tokia doposud vzdálený Goro.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Carpiho pohled na vymílání mozků pomocí televizních reklam a reklamních poutačů. Jenom to mistr zabalil do scifíčka a samozřejmě nesmazatelně vtisknul svůj rukopis, včetně božího soundtracku. Remasterovaný obraz a zvuk se zapříčinily o to, že jsem si chrochtal blahem. Úchvatná je bitka mezi Roddy Piperem a Kethem Davidem, trvající víc než pět minut! Tenhle Johnův zásek je strašně příjemnej biják, na který se vždycky rád podívám znovu. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Netuším, kam si John Carpenter zašel pro nápad s obsazením té samolibé nuly, kterou předurčil ke spasení světa... ovšem v případě, kdy ani sám snímek neví, čím vůbec je, to vlastně ani tak moc nevadí... Přiznávám, že jsem během několika hodin zapomněla, jak že to celé dopadlo, ale pevně doufám, že od nás ti Bořci - stavitelé vesmírnou hrozbu tupého konzumu odvrátili, už pro tu nejnudnější rvačku všech dob, kterou kvůli tomu museli podstoupit, takže možná bych měla být vděčná, když za nic, tak za slušnou práci s atmosférou i hudbou a nápad s brýlemi... a nakonec malý, leč nezanedbatelný dotaz - kde se sakra flákal Arnie? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaký ten horor, ale ač teda masky "oněch" jsou fakt husté (tohle na mě vyjuknout někde na ulici, notabene večer, tak se regulérně poseru), dostal jsem jen výborné osmdesátkové sci-fi s trochou toho sociálního podtextu (dosaďte za emzáky nadnárodní firmy a "vrcholové" kapitalisty a máte to). Další z výborných carpenterovských záseků, tentokrát (zase) do sci-fi žánru. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický Carpenter. Už jen podle hudby lehce rozpoznatelný. Film s podobným obsahem by asi jen těžko někdo jiný mohl natočit. Zaujme rvačka mezi ústředními hrdiny, u které sem i pochyboval že bude mít někdy konec. Brýle jsou supr a taky bych si takové chtěl pořídit, třeba bych se i divil co vše se jimi dá vidět. Tento film je prakticky nadčasový, protože trh a moc médií skutečně určují jakým kurzem se budeme jako lidstvo (stádo) ubírat. Roddy Piper na wrestlera velmi dobrý výkon. 55% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Proslavená fráze Duke Nukema "It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum!" ze stejnojmenné počítačové hry je ve skutečnosti převzatá právě z tohoto filmu. (GordonCZ)
  • Súboj medzi Roddym Piperom a Keithom Davidom mal pôvodne trvať iba 20 sekúnd, ale Piper a David sa rozhodli bojovať naostro, pričom predstierali iba zásahy do tváre. Tento súboj nacvičovali 3 týždne a bol inšpirovaný bitkou medzi Johnom Waynom a Victorom McLaglenom z filmu Tichý muž (1952). Výsledok zapôsobil na režiséra Johna Carpentera do takej miery, že sa ho rozhodol ponechať vo filme celý, pričom trvá 5 minút a 9 sekúnd. (Nekrofil)
  • Natáčení filmu se uskutečnilo během 8 týdnů v březnu a dubnu roku 1988 v Los Angeles. (SeanBean)

Reklama

Reklama