Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Dějiště: Craggy Island, zapomenutý ostrov kdesi poblíž Irska a místní fara. Postavy: Tři kněží odsouzení svými nadřízenými - pro ne zcela přesně specifikované incidenty - k zřejmě doživotnímu pobytu zde. Dobře uklizení, nikoho neohrožující, nikoho nezajímající. A tak hlavním nepřítelm je jim (mimo místního biskupa) především nuda. - Tenhle seriál mě vážně baví ... A baví mě o to víc, že sama přesně nerozumím tomu proč. Je to s podivem, ale přestože jsou tři hlavní hrdinové notně přemrštění, dokážu uvěřit v jejich existenci. A tak se ptám, co je to, proboha, vlastně za chlapíky? - Teda vidím jako muže odsouzeného k životu, který si nevybral - v totálním zapadákově, navíc spoutaného pravidly, o nichž není na 100% přesvědčen. Věčně unuděný, deprivoný, občas rebelující - nikdy příliš. Dougal je zas velké naivní dítě, takový čistý bloud, který zásadně říká, co si myslí, i tehdy, kdy je to naprosto nevhodné. Byl by z něj bezvadnej hippie. Pokud jde o můj názor, tak na Craggy Island ho určitě uklidili právě pro jeho nebezpečnou upřimnost. Pak je tu ještě Jack, ale rozebírat jeho osobnost nemá mnoho smyslu, protože ji dávno utopil v lahvích whisky. Každopádně vypadá na chlapíka, kterému žádná pravidla nikdy nezábranila v tom, užívat si život podle svého. Celkem rozjetá partička, která to však ke své smůle většinou nemá kde rozjet :) - Příjde mi příliš jednoduché označit Otce Teda nálepkou "proticírkevní" humor. Je to spíše ten nejprapůvodnější druh legrace, kdy si utahujeme z důstojných věcí. Řekla bych, že Almodovarovy jeptišky z jeho filmu Černá roucha jsou vzdálenými příbuznými tehle irské trojice duchovních. Pravda, i já si teď nechtěně budu představovat, že to v katoliské církvi vypadá jako v tomto seriálu. Ale koneckonců, kdyby to na ostaních farách vypadalo jako na té z Craggy Islandu, byla by to docela legrace. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Asi se stanu knězem, protože podle Linehana to je nejspíš docela prdel:) Buď v jednom kuse někomu lžete a kouříte jedno cigáro za druhým nebo jste dutý jak bambus a na konci rozhovoru nevíte, kdo jste, proč jste a o čem jste se bavili. A až zestárnete, tak budete sedět v křesle a budete chlastat všechno, co teče. No není to krása?:) A teď vážně. Každý mi říkal, jak je Father Ted vynikající, jak je Father Ted skvělý... a vůči tomuto prostě nejde nebýt skeptický. Naštěstí se zklamání nekonalo a já se dočkal téměř nekončící kadence hlášek a vtipných situací. Sice se párkrát opakovaly, ale vem to čert... na mě by to fungovalo i napotřetí.:) ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci anglického semináře vedeného rodilým mluvčím (společně s Only fools and horses). Když jsme měli tyto dva seriály srovnat, který je lepší, většina uvedla Koně a hlupáky, což lektor odsouhlasil s tím, že humor Otce Teda je takový vulgárnější a stupidnější. A právě proto mně se tohle líbilo víc. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Britský humor je místy hodně obskurní záležitost. Řekl bych, že autor neměl zrovna slabost pro duchovenstvo a Iry. Otec Ted je sice "weirdo", ale z trojice duchovních na ostrově je asi nejnormálnější. Otec Jack je polosenilní, věčně opilé hovado, které vzpomíná na doby vyučování na dívčí škole. Otec Dougal působí místy jako duševně opožděný a jeho projev do televize mě položil: "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství." Po prvních dvou dílech je to na 4 Stars, ale po dalších dílech nevylučuju, že mě to začne bavit jako IT Crowd. Aktualizace: Začalo mne to bavit ještě víc než IT Crowd. Nyvýšení na 5 Stars. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len po polovicu druhej série, takže hodnotenie sa ešte môže zvýšiť. Zatiaľ musím povedať, že je to zábava, Father Ted a Father Dougal ma pobavia skoro vždy, ale zato Father Jack ma nebaví, s ním je to všetko na jedno kopyto a takist Mrs. Doyle je nudná(ešteže má málo priestoru...). Niektoré diely boli slabšie a niektoré bombastické. Z takého nacvičovania pesničky na Eurosong 96 Dougalom a Tedom("Just play the fucking note!":D) som sa smial ešte dobrý deň po zhliadnutí:).Update:Po všetkých troch sériach musím chtiac nechtiac dvihnúť na 5 hviezd, začalo ma to baviť ešte viac, Father Ted ako Hitler a mnoho ďalších legendárnych scén - britský humor at its best. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)
  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)
  • Seriál se převážně natáčel v irském hrabství Clare, které leží na zapádě Irské republiky. Samotný dům otce Teda (Dermot Morgan) můžeme navštívit poblíž města Kilnaboy na místě zvaném Lackareagh. (Trajektt)

Reklama

Reklama