Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o nešťastných (nebo spíš nešťastně ukončených láskách), o nerozlučných (i když to tak někdy nevypadalo) sourozencích, o životě v první polovině 20.století... Příjemně natočený, podkreslený jednou z nejlepších hudeb, kterou kdy James Horner zkomponoval, se skvělým Anthony Hopkinsem a i příjemným ostatním hereckým obsazením. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna rodinná dráma s veľkým nádychom romantiky, ale aj bolesti. Knihu som nečítal, no ak čo len z polovice je taká dobrá ako film, o čom nepochybujem, potom je to majstrovské dielo. Na plátne ho zdobí Brad Pitt, ktorý tu hrá ako o život a nechápem, prečo nebol aspoň nominovaný na oscara. Podľa mňa jedna z jeho životných rolí. O čo viac je však poznať jeho excelenciu Anthonyho Hopkinsa, ktorý ho dokonca prehráva. Jeho scéna po porážke, keď sa stretáva s Bradom Pittom, je podľa mňa jedna z najdojímavejších filmových scén vôbec, ak nie úplne najdojímavejšia. Juliu Ormond by som asi vymenil, nikdy sa mi nezdala nejako výnimočne atraktívna. Ale nekazí to dojem z nádherného zážitku. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zachycení kruté doby počátku 20. stol někde uprostřed USA. Dnešní člověk je rád, že v takové době nežije... Zajímavé bylo i ono prolnutí indiánské kultury s novou americkou kulturou. Film podobného námětu jsem dosud neviděla. V jádru je to ale příběh o bolestných osudech v lásce i v rodinných vztazích. Musela jsem obdivovat některé herecké výkony, obzvlášť Brada Pitta, Julii Ormond a Anthonyho Hopkinse. Je radost na jejich výkony koukat. A samozřejmě je zcela jasné, že tohle je jeden z filmů, kterým si Brad Pitt v 90. letech získal srdce mnoha fanynek. ~(4,2)~ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace výpravného velkofilmu o lásce, přátelství, válce i smrti s komorním rodinným dramatem o... Mno... O těch samých věcech. Herecká esa se svých rolí zhostila velmi důstojně, postavy dýchají životem a samotný život ve zdejším filmovém prostředí působí věrohodně a lidsky. Jediný výraznější vroubek vidím ve scénáři, kdy je cítit, že některé emocionálně silné momenty jsou tak trochu vyumělkované, či samoúčelně, poslední smrti ve filmu dokonce zbytečné. Zkrátka to, že atmosféra filmu se neustále pohybuje mezi "pozitivním" a tragickým dramatem má i svou stinnou stránku (drncavá horská dráha). V kostce však pěkná, emocionální, podívaná. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Wetsernový romanťák s Bradem Pittem a Anthonym Hopkinsem. Film se odehrává na začátku 20. v Americe a jsou v něm určité časová skoky. Okrajově se věnuje se velkým tématům jako je 1. světová válka nebo prohibice. Stejně je to ale hlavně o osudové lásce, která prostě neprobíhala tak, jak si hlavní postavy přály. Prostě Bradovi a Julii Ormond nebylo přáno. Škoda, že jsem s ní neviděl víc filmů. Brad se k ní choval jak vůl a během své cesty za poznáním sebe sama, procestoval celý svět. Film se i okrajově věnuje indiánům a jejich diskriminnaci v tehdejší době. "Byla to hezká smrt." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Calgary bylo vybráno pro filmování hlavně kvůli suchému podnebí. Jakmile se začalo filmovat, tak štáb zažíval rekordní srážky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama