Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

GOtoUCSC 

všechny recenze uživatele

Každá holka má seriál z dětství na který nikdy nezapomene. Většinou to neni nic super kvalitního, ale kvůli tomu jsme na to nekoukaly. Ať je to Beverly Hills 90210, Čarodějky nebo Gilorova děvčate. One Tree Hill je srdcovka pro mě,  já se sžila s Brooke a brečela jsem když to celý končilo. Ale musím říct, že prokousat se půlkou první série bylo peklo ! Chad Michael Murray 8 dílů řešící basketball mě málem odradil. Ale jsem ráda, že jsem vydržela ! Protože po těhle 8mi dílech to je jen lepší a lepší až do chvíle, kdy Chad seriál opustí úplně a pak je to nejlepší ! Jinak písnička v úvodních titulkách je geniální stejně jako celý soundtrack. ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

One Tree Hill se na první pohled tváří jako další prvoplánová záležitost vyrobená pro středoškolsky povinné teenagery. Netrvá ale dlouho ztotožnit se s výrokem, že je vážně jenom jeden Tree Hill. Mě přikoval na dlouhé hodiny k monitoru počítače a v postteenagerovském věku rozšířil moji seriálovou vášeň do nepoznaných rozměrů. I když se ochomítáme okolo dobře provařených témat (nejen) středoškolské lásky, přátelství na život a na smrt, trpkých životních chvil, životních snů a jejich pádů, šmakuje ta tolikrát ochutnaná směsice nějak jinak. Těžko říct, která tajná ingredience to má na triku, ale prostě je to tam!!! One Tree Hill se dotýká „obyčejných“ témat neobyčejným způsobem, a proto ho musím vyzdvihnout do seriálových výšin. Celou parádu podtrhuje skvostný soundtrack nabitý nevšedními a více než příjemnými songy, které potvrzují, že ART MATTERS !!! Libozvučnost ódy na One Tree Hill kalí pátá a šestá serie, které lze s přivřením obou očí považovat za chudé příbuzné špičkových předchozích čtyř řad. To, co dělalo tenhle seriál výjimečným, v Two Tree Hillu nenajdeme a zašlou slávu neopráší ani pár epizod ve starém dobrém duchu a už vůbec ne nechutně vyslazené finále. I přesto pro mě One Tree Hill nikdy nebude jenom seriálem. Byl pro mě záchranným lanem, když mi bylo na nic. Byl pro mě maximálně příjemnou kratochvílí, když mi bylo hej. One Tree Hill pro mě vždycky a napořád bude FRIEND WITH BENEFIT. Always & forever ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, štve mě tolik věcí (některé nesmyslné proměny charakterů, přehnaně načančané herečky,atd.), ale přesto jsem stále zvědavá, co bude dál, jak se vztahy zamotají či rozmotají. Každou chvíli miluju jinou postavu a nakonec se může ukázat, že ji další díl budu nenávidět. A je to fajn. První série je průhledným čajíčkem na začátek. Stále jsem si říkala, že už scénáristům musely dojít nápady, že vystříleli všechny zápletky a pak přijde druhá série a já žasnu. Sice mě stále štve několik věcí, ale seriál, ve kterém mě zaujmou snad všechny charaktery (až na Annu a Felixe, ti přestali být po 3 dílech zajímaví) si můj obdiv zaslouží. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje televizní žánr, ke kterému se pojí největší předsudky ohledně (ne)kvalit, je to jednoznačně teen drama. Mezi obvyklé výhrady patří nerealističnost vztahů i situací, strojenost dialogů, věk herců hrajících teenagery… No, proti tomu poslednímu ani Tunteet Pelissä neuspěje, ve zbytku ale směle převyšuje většinu konkurence, a to i navzdory tomu, že taktéž zastupuje žánr, který pro změnu nesnáším já (sportovní). Před nějakými sedmnácti lety proutník a hajzlík Dan Scott zhruba ve stejné době oplodnil dvě dívky, jednu opustil, u druhé zůstal. Dnes jsou jeho synové téměř na prahu dospělosti, z opuštěného Lucase vyrostl správný teen hrdina, z Nathana zlomyslný fracek. Bratrská rivalita (o post basketbalové star, o lásku otce, o nejsmutnější roztleskávačku světa Peyton) je jednoduše nejdůležitějším hnacím motorem děje, seriál nicméně zároveň stejně dobře zvládá veškeré nevyhnutelné romantické linky hlavních postav. Tou nejzajímavější pro mě paradoxně ovšem není ani jeden z bratrů, ani matky, ani otec, dokonce ani ona smutná roztleskávačka, nýbrž její BFF Brooke (skvělá Sophia Bush), správná mrška i holka do nepohody s úžasně sexy chraplákem, která drží seriál nad vodou i ve slabších chvilkách. Těch bohužel přijde hned několik, většinou kvůli až nesnesitelné otravnosti některých vedlejších postav (Jamie, Millie) nebo vyloženě zbytečným linkám (Mouth s09 anyone?). S Brooke, vynikající finálovou řadou, pohodovou muzikou a cool vizuálem navíc to ale i tak TP utáhne na solidní čtyři hvězdy. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorému ostatné v danom žánri nesiahajú ani po členky. Veľa dobrého humoru je len chutnou čerešničkou na výbornej torte plnej kvalitnej drámy. Mnoho epizód je spracovaných priam až s umeleckým cítením. Prvá a druhá séria sú veľmi dobrý rozbeh, ale mám pocit, že seriál to naplno rozbalí až v tretej a štvrtej sérii. Páči sa mi ako sa miestami pohráva s klišé. Keď v nejakej scéne všetko smeruje k nejakému nevyhnutnému klišé a začneme iba očami obracať, pretože vieme čo sa teraz stane, no napriektomu sme v napätí, pretože nechceme aby sa to stalo a... bác stane sa niečo úplne iné a my si vydýchneme a prekvapene sa usmejeme nad tým ako sme si mysleli, že sme s tvorcami vybabrali, kdežto oni vybabrali s nami. One Tree Hill sa stal mojim najobľúbenejším seriálom s výbornou hudbou, postavami a hercami. Teraz (január2008) vstúpil seriál do 5 série, kde sa tvorcovia podujali k odvážnemu kroku a zasadili dej o štyri a pol roka neskôr, keď už majú postavy po univerzite a začínajú viesť pracovný život. ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • Jakeovu malou dcerku Jenny hrála v seriálu 4 různá miminka. Tři děvčátka a jeden chlapeček - dvě z děvčátek byla desetiapůlměsíční dvojčátka Erin a Emily. (Redík)
  • Herečka Hilarie Burton byla, stejně jako Peyton, roztleskávačka na své střední škole. (Azuko)
  • Peyton (Hilarie Burton), Brook (Sophia Bush) i Haley (Bethany Joy Lenz) pojmenovaly své seriálové děti svým příjmením, tedy Sawyer, Davis a James. (KucC)

Reklama

Reklama