Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

piglit 

všechny recenze uživatele

Ač vzdálen dětskému věku, byl jsem donucen shlédnout toto dílko. Netušil jsem oč půjde, tak zcela nepřipraven (4 dvanácky by to spravily) jsem zjistil, že jde o esenci všeho, co ve filmu nesnáším - mluvící zvířata (případně batolata), která sa chovají jako inteligentní bytosti. A na závěr - krátkonohá, obézní zebra předbíhá o dvě hlavy vyšší závodní koně. Ne! Děkuji, ale dnes jsem již zv..... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Shodou okolností jsem před dvěma dny viděl jiný „hraný“ film o zvířátkách na farmě, Šarlotinu pavučinku. Ta před Stripesem vede prakticky ve všem srovnatelném. Stripes může trumfovat jedině zebrou a pelikánem (ostatně nejotravnější zvíře filmu), ale na druhou stranu tu spoustu prostoru zabírají lidé a jejich klišovitě melodramatické problémy. To pak dvě masařky nezachrání. ()

Reklama

muoaner 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou nechal upsat ďáblu, když jsem povolil slečně vybrat film. Už jsme viděl hodně přehnanejch nápadů, ale zebra, co má sen vyhrát dostih, to opravdu překračuje všechny meze. A pohled, jak si to krosí v tom jeteli je opravdu dost zarážející. Ještě, že to ten dabing vytáhl, protože Suchánek, Genzer a Hezucký své postavičky vyšperkovali dokonale. Za to Vašuta bych zastřelil při každém slovu, které vypustil z hub*, protože ten jeho dabing a artikulace, připomínající dabing nějakého porna z let 70, mi rval uši. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Film určený skôr pre deti, s jednoduchým príbehom, ktorého koniec ste mohli tušiť už od začiatku. Ale to ostatné, to bola jedna vtipná hláška za druhou, neskutočne som sa bavil :) Český dabing akože vynikajúci, Genzer a Suchánek ako dve rapujúce muchy a pelikán s menom husa ala Patrik Hezucký - lepšie ani vybrať nemohli. A potom scény ako ilegálne nočné preteky koňov, či scénka s "kyslým dažďom" boli fakt úžasné :D MÁTE S TÍM ŇÁKEJ PROBLÉM KŘUPANI? (90%) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

I když je zhola nemožné, aby zebra porazila dostihové koně, je to nereálné, i když děj byl přžedvídatelný a konec jasný od prvních chvil, odpouštím. Je to přece jenom film a chápu to. Chápu to hlavně proto, že tenhle film byl takový miloučký a dojemný, prostě všechna ta zvířátka strašně roztomilá, nechybělo trochu humoru... Je to ideální rodinný film, který vůbec není náročný a možná proto je tak kouzelný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)
  • Víkend, během kterého měl snímek premiéru, je šťastným pro rodinné filmy, ve kterých se kombinují živí herci s počítačem generovanými zvířaty. Roku 2003 tak úspešně odstartoval Klokan Jack a o rok dříve Sněžní psi. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)

Reklama

Reklama