Reklama

Reklama

Už tady nežijeme

  • USA We Don't Live Here Anymore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komorní drama na motivy dvou povídek Andreho Dubuse (autor předlohy filmu V ložnici) zachycuje dva manželské páry nezvratně směřující do okamžiku krize. Nejlepší přátelé Jack (Mark Ruffalo) a Hank (Peter Krause) přednášejí na malé univerzitě kdesi na severozápadě USA. Jejich manželky Terry (Laura Dernová) a Edith (Naomi Wattsová) se starají o děti a o domácnost. Jacka stále více pohlcuje milostná aféra s Edith, zatímco chladného a jen zdánlivě nic netušícího Hanka zajímá pouze jeho začínající spisovatelská kariéra. Bergmanovsky laděná studie sobeckých tužeb a vnitřních potřeb čtveřice třicátníků zaujme kombinací brilantního scénáře a vynikajících hereckých výkonů. Především Mark Ruffalo (Piková trojka, Věčný svit neposkvrněné mysli) přivádí k dokonalosti typ mírně narcistického, chlapecky šarmantního nesmělého muže, který dokáže trpět stejně intenzivně jako trápit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

numi 

všechny recenze uživatele

Naprosto zdrcující příběh tří lidí a jednoho spisovatele, který tenhle příběh "napsal". Příběh o tom, jak snadné je tahat za nitky osudu a pohrávat si s životem jiných. Těch nejbližších. Hank je neuvěřitelně záporná postava, která však před kamerou neukáže ani ošklivý pohled, neudělá (téměř) nic odpudivého a přesto mezi každým řádkem scénáře, mezi každou pauzou v dialogu kteréhokoli páru (oba páry manžel - manželka, manžel - milenka, kamarádky, kamarádi), je jeho prašivost cítit tak silně, že ji přebijí snad jen podmanivost hudebního doprovodu. Vynikající scénář, geniální herecké výkony a sympatická nepodbízivost filmu mě přitáhli k sobě tak silně, jak silně mě odpudili. Smekám a konstatuji, že We Don't Live Here Anymore spoustu lidí nadchne, ale zároveň hodně lidí silně neuspokojí. A to je jeho jediná chyba. Ale je to vůbec chyba? [únor 2006] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale příliš nudnějších filmů než je tento jsem ve svém životě neviděl. Vlastně ani nevím, co jsem čekal, řekl jsem si podívám se na ČT2 na film z cyklu Americké nezávislé léto, protože zatím téměř žádný film vybraný do tohoto cyklu mě nijak nezklamal. Ale bohužel v tomto případě je mé zklamání opravdu docela velké, film se neskutečně vlekl a já koukal každou minutou na hodiny a počítal, za jak dlouho to skončí. Možná jsme nebyl připravený na to co uvidím, možná jsem příliš nepochopil, co tím chtěl autor říct, možná prostě jen nejsem schopen přijít na chuť náročnějším filmům. Ať je to jak chce, nehodlám tady stádně předstírat, jak jsem nadšený. Je ale pravdou, že přece jen mě zajímalo, jak to celé dopadne a jak si ti všichni zúčastnění své vztahy vyřeší, takže námět zase podle mě tak špatný nebyl, jen prostě ta forma vyprávění byla nesnesitelně rozvleklá a pomalá, což mě neskutečně vytáčelo. Chtělo to udělat film trochu zajímavějším a akčnějším, chtělo to možná přidat trochu více vášní a emocí mezi čtyřmi hlavními aktéry, pak by to mohl být v mých očích alespoň průměrný film, jenže film, který jsem měl možnost vidět, bohužel nabízí jen rozvleklost a velkou nudu. Jediné jeho štěstí tedy je, že ten děj mě dokázal alespoň chvílemi zaujmout, takže film nehodnotím tak špatně, ale i přesto se jedná o zklamání a v tomto případě uděluji pouze dvě podprůměrné hvězdy. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Miluju ženu. Není to ale bohužel moje manželka. Tak nějak ve stručnosti by se dalo charakterizovat toto malé velké drama, kde se řeší manželské vztahy, láska a nevěra. Film zaujme hereckými výkony především ve vypjatých dialogových scénách. Takových filmů se moc netočí a když, tak vzniknou u malého studia a do široké distribuce se dostanou díky festivalům. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. Vôbec sa naň ani nepodobá, pripomína javisko, vo všetkom je to cítiť. Sledovať ho sa dá prirovnať k prázdnemu zízaniu na stojatú vodu. Napriek tomu to nie je veľká nuda. Len je to také tlmené a ohromne monotónne. Do konca ma v strehu udržal len môj milý, Mark Ruffalo. Spolu s Naomi Watts fakt pekné výkony, na druhú dvojku si nespomeniem, ani keby ste ma rezali. Zrejme hladinu nerozbúrili.....Na to ale zdá sa nemal nik povolenie, hmm..... Jedine záver nie je celkom zbytočný. Veľmi príjemný ťah. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelnej příběh, uvěřitelný postavy, uvěřitelný vztahy mezi nima... Ten film je prostě jako ze života. Jenže k čemu to je, když se tam za celou dobu nic moc zajímavýho neodehrává? Doufal jsem, že až se provalí ta nevěra, tak se to snad nějak rozjede. K přiznání nevěry sice došlo, ale žádný oživení to nepřineslo. Film dál ubíhá ve stejnym pomalym tempu a končí poněkud bez pointy. Možná osoby žijící v manželství na tom najdou něco víc, ale mě to moc nebavilo... ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno